23948sdkhjf

Edison modtager ForskEL-pris

Konsortiet bag Edison modtager i dag ForskEL-prisen for deres projekt, der giver muligheden for, at hvilken som helst elbil kan lade på alle typer af ladestandere.
Edison-projektet, som blev startet under stor bevågenhed i februar 2009 under den daværende Klima- og Energiminister Connie Hedegaard, blev ved prisoverrækkelsen fremhævet som et flot konkret eksempel på den type samarbejder Danmark har brug for til at sikre den grønne dagsorden gennem vækst og eksport.

- Med Edison er der nu udviklet konkrete løsningsforslag til, hvordan elbilerne kan oplades mest intelligent - altså både når der er plads til det i elnettet og elprisen er lav. – Til gavn og glæde for både netselskabet og elbilsejeren. Når ForskEL-programmet gerne vil hædre Edison med årets pris, er det også for deres flotte arbejde med at samle så bred og så international en partnerskabskreds. Her i 2013 ses frugterne af dette første seje træk, idet alle de dygtige universiteter, virksomheder og teknologileverandører stadig er at finde på den danske forsknings- og udviklingsscene, lød det i forbindelse med prisoverrækkelsen fra Niels Fog, bestyrelsesformand i Energinet.dk, som overrakte prisen.

Opgaven løftet ved fælles kraft
En vigtig del af Edison-projektet har været at bidrage til og påvirke udviklingen af kommunikationsstandarder. Den datakommunikation, der er nødvendig for, at alle bagvedliggende systemer og aktører bliver informeret og ikke mindst korrekt afregnet, når der kommer flere tusinde elbiler på de danske veje.

- Edison er et glimrende eksempel på, hvordan man ved fælles kraft kan løfte en stor, tung og kompliceret opgave og komme ud med en helt konkret løsning på, hvordan man sikrer, at alle kan lade deres elbil på alle typer ladestandere. Vi er glade for ForskEL-prisen, da det er en klar anerkendelse af vores arbejde og ikke mindst et klart signal om, at Edison tilgang og proces kan være til inspiration for andre projekter, hvor forskning- og udvikling og demonstration går hånd i hånd, siger Jørgen S. Christensen, forsknings- og teknologidirektør i Dansk Energi.

For at opnå støtte som et konsortium og modtage en bevilling på over 32 mio. DKK er ét af kravene fra ForskEL-programmet, at hele innovationskæden fra forskning til udvikling og demonstration er repræsenteret i partnerkredsen. Dette er i Edison konkretiseret ved udover projektledelsen af Dansk Energi at have deltagelse fra Dong Energy, DTU, Eurisco, IBM, Siemens og Østkraft.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094