23948sdkhjf

Nordjysk fotonik-klynge ser dagens lys

Frederikshavn Kommune ved Energibyen Frederikshavn har taget initiativ til etablering af Den Nordjyske Fotonik-klynge med partnere som Roblon, Martin og S-Light.
Interessenterne er en sammensat gruppe af lystekniske virksomheder i Nordjylland, der vil gå foran med kortlægning og rekruttering af relevante nordjyske fotonik-virksomheder, forskningsinstitutioner og brugere af intelligente belysningsteknologier.

Gruppen skal via bevilgede støttemidler til projektet - fra Vækstforum Nordjylland – etablere en nordjysk fotonik-klynge for at sikre, at fotonikvirksomhederne og forsknings- og innovations-miljøet i Nordjylland kan gå sammen om at drage optimal udnyttelse af udviklingsmulighederne inden for fotonik, idet fotonik betegnes som et uopdyrket forretningsområde med stor udviklings- og vækstpotentiale.

Skal sikre konkurrenceevnen
Etableringen af klyngen vil være særligt til gavn for små og mellemstore fotonik-virksomheder, herunder belysningsvirksomheder i Nordjylland.

Projektet kan være med til at sikre de nordjyske belysningsvirksomheders konkurrenceevne, bl.a. gennem kapacitetsopbygning og innovation, men også via en øget markedsandel for disse virksomheder.

Integration med andre klynger
På sigt skal der skabes integration i nationale fotonik-klynger, således at det globale fokus holdes for øje fra starten.

- Vækst og øget beskæftigelse er et af grundelementerne i dette projekt, og vi er desuden sikre på, at vi kan skabe øget værdi og kompetenceudbygning for vores region, udtaler Senior Project Manager i Energibyen Frederikshavn Bahram Dehghan.

Partnerne i denne klyngedannelse er på nuværende tidspunkt sammensat af hhv. Region Nordjylland, Danish Outdoor Living Lab, Aalborg Universitet, Roblon A/S, Martin A/S, TL Lyngsaa A/S og S-Light A/S, samt Frederikshavn Kommune – Energibyen som initiativtager og projektkoordinator.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.472