23948sdkhjf

Vækstplan satser på ny teknologi og forskning

Regeringen vil søsætte en række forsøgsprojekter, hvor private virksomheder samarbejder med det offentlige om udvikling af nye løsninger og teknologi.
Et af de største indsatsområder i den nye vækstplan for sundheds- og velfærdsydelser, som regeringen præsenterer i dag, bliver et øget samarbejde mellem det offentlige og private. Det skriver Berlingske.

- Vores stærke sundhedsvæsen og dygtige danske virksomheder skal kunne arbejde tættere sammen om at udvikle nye produkter og services. Det kan give både et bedre sundhedsvæsen for patienterne og flere arbejdspladser, når andre lande vil købe de danske løsninger. Vi vil derfor især gøre en indsats for at styrke den kliniske forskning, adgangen til forskning i sundhedsdata og udnytte vores førerposition inden for teknologi, sundheds-it og byggeri bedre, siger sundhedsminister Astrid Kragh.

Planen indebærer, at staten og regionerne skal invitere virksomheder til at komme med bud på konkret ny teknologi og driftsløsninger, som skal tænkes ind i fremtidens sygehusbyggerier. Det drejer sig om alt fra udvikling af ny telemedicin og nye logistikløsninger til opvaskemaskiner til operationsinstrumenter.

Vækstplanen er udarbejdet med udgangspunkt i anbefalingerne fra vækstteamet for sundheds- og velfærdsløsninger, som blev overdraget til regeringen den 29. januar 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081