23948sdkhjf

Nyt tiltag skal sikre flere robotter i industrien

Mere effektivitet, højere kvalitetsniveau og mindre spild.

Det er blot nogle af de fordele, virksomheder kan opleve ved at implementere en kollaborativ robot - også kaldet en cobot.

Onsdag 14. juni blev en ny indsats, EDOcobot, skudt i gang i Odense med målet om at sikre, at flere virksomheder får en cobot. Indsatsen, der er et samarbejde mellem Teknologisk Institut, Erhvervshus Fyn, Odense Robotics samt det Syddanske EU-Kontor og Enterprise Europe Network, er sat i verden for at forbedre robotfærdigheder og udbrede anvendelsen af kollaborative robotter i små og mellemstore produktions- og logistikvirksomheder.

Formålet er at øge effektiviteten og produktiviteten samt generelt højne det digitale niveau i virksomhederne.

Og i den forbindelse er der brug for tiltag, der kan skubbe virksomhederne i den rigtige retning.

For i en undersøgelse lavet af Teknologisk Institut svarer næsten 40 procent af de adspurgte virksomheder, som i dag ikke anvender robotter, at de simpelthen mangler viden om de muligheder, der er for at automatisere. Mange virksomheder mangler også kompetencerne.

Undersøgelsen peger desuden på, at en markant del af virksomhederne godt er klar over, at de går glip af muligheder for blandt andet effektivisering af produktionslinjen, fordi de ikke anvender robotter.

- Den første robot er som regel altid den sværeste at implementere. Der er derfor brug for at give flere virksomheder en hjælpende hånd til at komme i gang. Til at få klarlagt sine behov og lave konkrete forsøg i selskab med uvildige robotspecialister, inden man investerer i udstyr, siger Jacob Kortbek, der er centerchef ved Teknologisk Institut.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063