23948sdkhjf

Konkrete 2030-mål for VE er en nødvendighed

Det var det tilbagevendende budskab under åbningsdebatten ved messen Energy Europe i Bella Centeret torsdag formiddag.
Uenighederne var til at overhøre da præsidenten for European Renewable Energy Counsil, Rainer Hinrichs-Rahlwes i selskab med klimakommissær Connie Hedegaard, klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard, Vestas’ Ditlev Engel og Henrik Poulsen fra Dong Energy talte ved messens åbningskonference.

- Meget tyder på, at resten af verden er vågnet op i forhold til vedvarende energi, så nu skal vi have skabt nye rammevilkår for efter 2020, sagde Rainer Hinrichs-Rahlwes indledningsvist og tilføjede:

- Vi har brug for integrerede mål for efter 2030, og de skal være ambitiøse.

Den melding delte ikke mindst administrerende direktør i Dong Energy, Poul Henriksen, og Ditlev Engel fra Vestas, der efterlyste klare linjer, så virksomhederne ved, hvad de skal navigere efter.

- Vi har brug for konkrete politiske mål for en grøn omstilling i Europa. Efter 2020 er der ingen mål, kun intentioner. Vi har stærkt brug for klarhed i forhold til de investeringer, vi skal fortage, lød det fra Henrik Poulsen, der desuden opfordrede til, at Europa greb den unikke mulighed, regionen lige nu står overfor, hvor mange gamle kulkraftværker skal erstattes med noget nyt.

- Det er ikke meningsfuldt, at erstatte de gamle kulkraftværker med nye. Her har Europa tværtimod en unik mulighed for at skifte til grøn vedvarende energi, sagde Henrik Poulsen.

VE skal hjælpe Europa ud af krisen
Også Martin Lidegaard understregede nødvendigheden af konkrete mål frem mod 2030 i stedet for blot til 2020.

- I vil have klare signaler om, hvor Europa er på vej hen i 2030, sagde ministeren og henvendte sig til den nationale og internationale energibranche, der var til stede i salen.

- De politiske signaler har været blandet og været sat på hold i de seneste år – og det frustrerer også mig, lød det forsat fra ministeren, der mener, at Europa skal gribe den chance regionen lige nu står overfor. For ikke alene vil et skifte til stadigt mere vedvarende energi være godt for klimaet – det vil også give flere job, gavne økonomien og give en større grad af forsyningssikkerhed fremhævede Martin Lidegaard. Et synspunkt, som Connie Hedegaard til fulde bakkede op om.

Kommissæren mener desuden ikke længere, vi har råd til at ignorere konsekvenserne af fossile brændsler.

- Prisen for ikke at gøre noget ved det er ved at overstige prisen for rent faktisk at gøre noget, lød det således fra klimakommissæren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079