23948sdkhjf

Lys-virksomhed med endnu et minus: - Alle holder på pengene

2022 blev et dyrt år for lys-virksomheden LED iBond, der holder til i Hørsholm.

Regnskabet for det forgangne år viser et omsætningsdyk til knap 4 millioner kroner og et underskud på bundlinjen, der ender på 47,5 millioner kroner.

Det fremgår af selskabets årsrapport.

De tal er CEO Martin Løbel, der først tiltrådte i maj 2022, selvsagt ikke jublende over. Men han er trods alt fortrøstningsfuld.

Direktøren hæfter sig blandt andet ved, at en del af omsætningen de tidligere år har været hentet gennem "associerede selskaber", men at den eksterne omsætning - altså omsætningen til kunder udenfor organisationen - i 2022 er vokset.

Martin Løbel lægger dog ikke skjul på, at tilbagegangen anses som skuffende. Han forklarer blandt andet tallene med de svære makroøkonomiske forhold, der især påvirkede mulighederne inden for det vigtige forretningsområde vertical farming, der af gode grunde kræver meget strøm.

- Det er klart, at med hensyn til vertical farming, så påvirker energipriserne det. Når strøm bliver dyrt, så påvirker det den business case negativt, fordi det får investorerne til at være tilbageholdende med at investere i at bygge eller udbygge. Alle holder mere på pengene, siger Martin Løbel.

Nye prioriteringer

Det manglende investeringslyst som følge af de stigende energipriser i fjor kan forklare den manglende omsætning, men det store bundlinjetab er der også en forklaring på, lyder det.

- Ser man på det samlede tab i 2022, så er det store tal. Det er en kombination af et driftstab, men det handler også om, at der har været en gennemgang af lagrene og være nogle nedskrivninger, siger Martin Løbel og fortsætter:

- Siden jeg kom til i maj, har der været en proces med et strategisk review, hvor vi kiggede på, hvilke produkter og kundesegmenter der fremad skal fokuseres på. Vi har skåret nogle ting fra, der har været brugt tid og penge på at udvikle. Så fremadrettet kan nogle af de ting ikke regnes som et aktiv, og derfor nedskriver man dem regnskabsteknisk, lyder det videre fra Martin Løbel.

Det fremgår også af regnskabet, hvor der er nedskrevet for over 15 millioner kroner.

Hvordan Martin Løbel og LED iBond har tænkt sig at vende udviklingen, kan du læse mere om på Electronic Supply i næste uge.

LED iBond International A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 4,0 5,4
Bruttofortjeneste -2,3 2,1
EBITDA -15,5 -14,2
Resultat af primær drift -31,3 -26,1
Resultat før skat -33,0 -27,9
Årets resultat -47,5 -21,1
Balancestatus 47,0 94,9
Egenkapital 30,7 71,1
Antal ansatte 18 23
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109