23948sdkhjf

Øjenstyringsteknologi vinder Videnstafetten

Det er 5. år i træk, at Dansk Erhverv overrækker Videnstafetten til Danmarks mest nytænkende viden-virksomheder.
Det er 5. år i træk, at Dansk Erhverv overrækker Videnstafetten til Danmarks mest nytænkende viden-virksomheder. I år er helt ny øjenstyringsteknologi og forskning og rådgivning i forbrugeradfærd, der løber med prisen.

Champagne-propperne sprang på Børsen til jazz-toner, da økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager sammen med Bjarke Ingels Groups (BIG) adm. dir. Sheela Søgaard overrakte årets Videnstafet-pris til de to nytænkende viden-virksomheder: It- og teknologivirksomheden The Eye-Tribe, der er på trapperne med øjenstyring til Android-telefoner og smartphones, og rådgiverne hos KL7, der rådgiver om og implementerer strategier for adfærdsændringer.

- Hvor andre priser går til virksomheder for fortidens præstationer, gives Videnstafetten til fremtidens højdespringere inden for videnservice. I år har vi fundet 2 nytænkende virksomheder med et stort fremtidigt potentiale, hvis de lykkes med at bryde igennem med de nye teknikker og de helt nye markeder, som de hver især står overfor, siger Steffen Lüders, formand for Rådgivnings- og Videnserviceudvalget i Dansk Erhverv.

The Eye Tribe er årets ’rising star’ inden for it
I kategorien ’Digital og Teknologi’ løb den danske iværksættervirksomhed The Eye Tribe med den ærefulde pris. Virksomheden arbejder på at gøre øjenstyrede telefoner og tablets tilgængelige for forbrugerne. Flere eksperter mener, øjenstyring vil revolutionere brugen af smart-phones på samme måde som touch-screens gjorde det for få år siden.

- Dommerpanelet fremhæver The Eye Tribe for at have udviklet en teknologi med anvendelsesmuligheder her og nu, men også en teknologi, som måske vil kunne anvendes i sammenhænge, vi slet ikke har tænkt på endnu, og som har mulighed for at vinde indpas mange steder, sagde Steffen Lüders ved overrækkelsen af prisen til årets vinder.

KL7 sætter nye standarder for rådgivning
Årets vinder i kategorien ’Rådgivning og Kreativitet’ er KL7, der hjælper deres kunder med at forstå og forme adfærd. Det kan være gennem dybere kundeindsigt til produktudvikling eller ved at omsætte strategi til adfærd blandt medarbejdere. De tager afsæt i samspillet mellem teknologi, forretning og mennesker.

- Prisen handler om potentiale, og her er KL7 næsten for beskeden. Derfor lyder et godt råd fra juryen også på, at vinderen lader sig inspirere af prisen og tænker større, højere, hurtigere. Drivet, fagligheden og iderigdommen i virksomheden er nemlig stor, sagde Steffen Lüders om vinderen i kategorien ”Rådgivning & Kreativitet”.

Et uafhængigt dommerpanel med et stort kendskab til hele det videntunge segment fra rådgivning, IT, design, reklame, revision, management, arkitektur og medier har haft de nominerede til eksamen. I bedømmelsen er der lagt vægt på tre overordnede kriterier: Forretning, innovation og ledelse.

Tidligere vindere af Videnstafetten tæller:
2012: CIID, uddannelses-, konsulent- og researchydelser inden for interaktivt design & Queue-it, leverer virtuel kø-løsning baseret på cloud computing
2011: Hedal Kruse Brohus & Innovisor
2010: Trendsales & Goodmorning Technology
2009: BDO Scanrevision & Jobindex

De nominerede i kategorien ’Rådgivning & Kreativitet’ var:
LEAD - www.leadagency.dk - som dækker alle hjørner af den strategiske kommunikation (PR, Public Affairs, Branding og Politikudvikling/Stakeholder Management) men tilgangen er ledelsesfokuseret, dvs. med udgangspunkt i virksomhedens forretningsmål. LEAD udfylder således det 'missing link' mellem Management Rådgivning og Kommunikation, der eksisterer i Danmark - men ikke i fx. USA og i det øvrige Europa. Kommunikation er ifølge LEAD management, som finder inspiration hos konsulentvirksomheder som McKinsey og Quartz + Co. Bureauet kigger på at udvide i norden inden for det kommende år.

Relocare - www.relocare.dk – som hjælper virksomheder med at blive bedre til at tiltrække, indstationere og fastholde internationale ansatte, øge den internationale mobilitet under udstationeringer, udvide den interkulturelle mangfoldighed og empati i en virksomhed og håndtere kulturelle udfordringer, som kan opstå ved internationale fusioner og virksomhedsovertagelser. Relocare er allerede i Kina, Indien, Frankrig og Canada. Men Relocares engagement i Kina skal styrkes yderligere, og det samme skal det i Indien.

/KL7 - www.kl7.dk - er opstået på baggrund af et ønske om at komme tættere på relevant brugeradfærd. Dataopsamling via smartphones, der konverteres til værdi for kunder i forskellige brancher. Det vil sige, ’realtime 1:1 mapping’ af interne kommunikationslinjer - og formentlig mange andre. Ifølge /KL7 er potentialet stort, adfærdsbureauer skyder op overalt i verden lige nu, og de næste 3-4-5 år vil enhver konkurrent ifølge /KL7 være til deres fordel, da ’vi i fællesskab kan nedbryde gamle, men fasttømrede, fejlopfattelser omkring folks adfærd’.

Og i kategorien ’Digital & Teknologi’:
The Eye Tribe - www.theeyetribe.com - The Eye Tribe laver øjenstyring til mobile enheder (smartphones og tablets), samt basisapplikationer til anvendelse af teknologien. The Eye Tribe forventer at lancere øjenstyring på Android telefoner og andre smartphones. Dette gør, at alle producenter af Android devices kan licensere teknologien.

Hippih aps - www.hippih.com - stiftet i 2008, overskud år for år, har Apple som kunde worldwide og har netop modtaget red dot award for 2013 for virksomhedens produkt 'hipKey'.

Acorn Projects ApS – www.leikr.com . Leikr er grundlagt af en kreds tidligere ansatte i Nokia med stor teknisk erfaring og en fælles passion for sport. Leikrs mission er intet mindre end at revolutionere udholdenhedsidrætten for sportsentusiasten. Sportsuret Leikr har GPS og måler sportsudøverens fremskridt. Som det første af sin art har uret en 2” farveskærm, som man kan downloade kort og træningsprogrammer til via trådløst internet.

Dommerpanelet
Dommerpanelet, som de nominerede pitchede deres sag overfor på jurydagen d. 10. april, var:

Martin Delfer, Designit,
Betina Hagerup, Erhvervsstyrelsen,
Mette Lykke, Endomondo,
Morten Bangsgaard, IT-Branchen,
Kim Füchsel, PwC,
Lars Eismark, AT Kearney,
Thomas Bernt Henriksen, Dagbladet Børsen,
Astrid Simonsen Joos, Creuna,
Steffen Lüders, Mannov,
Gitte Just, DDA,
Christian Kurt Nielsen, Mercuri Urval,
Karen Nielsen, KMD, Christian Lerche, Danske ARK,
Tine Aurvig-Huggenberger, Kreativitet & Kommunikation og Thomas Madsen-Mygdal, iværksætter.

Kilde: Dansk Erhverv

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063