23948sdkhjf

Personlige alarmer kommer til Danmark

De såkaldte overfaldsalarmer har længe været et populært fænomen i USA - nu kommer de til Danmark.
Den personlige overfaldsalarm udsender en skinger sirene, som hyler med 120 decibel, når den aktiveres. Det er mere end en almindelig tyverialarm til hjemmet og nok til at afskrække eventuelle overfaldsmænd. Samtidig tiltrækker lyden opmærksomhed for folk i nærheden, som kan gribe ind.

De personlige alarmer har været populære i USA i mange år, men i Danmark er de først lige begyndt at dukke op. Den megen opmærksomhed på vold i nattelivet har øget interessen for personlig sikkerhed blandt danskerne. Det mener Carsten Kvist, som ejer sikringsselskabet Miraca.dk. Han er netop begyndt at forhandle de små alarmer.

- Jo flere overfald man hører om, jo større bliver markedet for det her, siger han.

Minder om en cykellygte
Alarmen minder i sin udformning om en lille cykellygte. Den passer i lommen på et par jeans, spændt fast om håndleddet eller skjult under trøjen. Hvis der opstår en situation, som eskalerer voldeligt, aktiverer man den ved at hive en lille split ud, som sætter sirenen i gang.

- Jeg har talt med mange, som synes, at det er en rigtig god ide. Især mange forældre kunne godt tænke sig sådan en til deres unge teenagedøtre, når de går ud om aftenen, siger Carsten Kvist.

Fra USA ved man, at også mange ældre finder øget tryghed i at gå med overfaldsalarm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067