23948sdkhjf

DTU-ingeniører er godt rustede til første job

DTU’s uddannelser giver dimittenderne de kompetencer, der er behov for på arbejdsmarkedet. Det oplever både de nyuddannede ingeniører og deres arbejdsgivere.
Nyuddannede ingeniører fra DTU klarer sig godt, er tilfredse med deres uddannelse og er vellidte blandt arbejdsgiverne. Det viser en ny dimittend- og aftagerundersøgelse, som konsulentfirmaet Damvad har lavet for DTU.

I undersøgelsen er kvaliteten af DTU’s toårige kandidatuddannelse blevet vurderet af dimittender fra årene 2008-2011 samt af virksomheder, der har ansat dimittender fra samme årgange.

I undersøgelsen svarer 92 procent af dimittenderne, at deres uddannelse i høj eller nogen grad har levet op til deres forventninger, og 96 procent mener, at deres uddannelse i høj eller nogen grad er af høj kvalitet. Ud over at dimittenderne er glade for deres uddannelse, er langt de fleste – nemlig 93 procent – også i arbejde.

Stor tilfredshed blandt arbejdsgiverne
Og også dimittendernes arbejdsgivere har en positiv opfattelse af DTU’s uddannelser. En af de virksomheder, der har deltaget i undersøgelsen, er Novozymes, der rekrutterer mange medarbejdere fra DTU.

- De kandidater, vi rekrutterer fra DTU, er generelt af rigtig høj kvalitet. De har en dyb faglighed og det, vi kalder ”passion of science” – de brænder for naturvidenskab og bioteknologi. Derudover er deres generelle kompetencer meget gode, og de kan derfor løse mange forskellige typer af opgaver og er gode til at omstille sig, fortæller Nanna Kristensen Soni, Organisational Development Director i Novozymes’ Research & Development-afdeling.

Tager temperaturen på ingeniørfaget
DTU’s dekan for kandidat- og ph.d.-uddannelserne samt internationalisering Martin Bendsøe glæder sig over resultaterne fra undersøgelsen.

- Jeg er glad for resultaterne, som overordnet viser, at der er stor tilfredshed med DTU’s uddannelser. Både virksomhederne og de nyuddannede ingeniører mener, at vores uddannelser giver kompetencerne til at løse de meget forskelligartede ingeniøropgaver, der findes i erhvervslivet, siger dekanen og fortsætter:

- Desuden tager undersøgelsen temperaturen på udviklingstendenserne inden for ingeniørfaget. På den måde kan vi se, hvordan vi kan udvikle vores uddannelser for at sikre, at de fortsat lever op til samfundets behov.

I forlængelse af undersøgelsen er der i DTU’s Afdeling for Uddannelse og Studerende lavet en handlingsplan for, hvordan resultaterne skal indgå i udviklingen af DTU’s uddannelser.
Læs mere om: DTU
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094