23948sdkhjf

DI: Pant på elektronik giver ingen mening

Politikerne bør overveje at indføre pant på småt elektronik. Det foreslår vismændene, der udgør formandskabet i det Miljøøkonomiske Råd. Men det kan let vise sig at være spild af penge til et stort administrativt pantsystem, advarer DI om.
Det giver ingen mening at undersøge, om man skal lægge pant på mobiltelefoner, hårtørrere og andet småt elektronik. Det siger miljøpolitisk chef i DI Karin Klitgaard efter, at det Miljøøkonomiske Råd har foreslået politikerne at overveje at indføre pant på elektronik.

Er det et problem?
- I dag er der nemlig ingen, der har et overblik over, hvor mange gamle mobiltelefoner, elektriske tandbørster og andet småt elektronik, der havner i danskernes skraldespande. Eller om det overhovedet er et problem. Datagrundlaget er ikke til stede. Og hvis det viser sig, at forbrugerne allerede er gode til at sortere deres elektronik fra, så er det spild af penge at opsætte et stort administrativt pantsystem, mener DI’s miljøpolitiske chef Karin Klitgaard.

I Danmark mangler man specifikke data på 30-40 procent af den elektronik, der bliver markedsført. Om den bliver smidt ud, gemt derhjemme eller havner andre steder, ved man ikke i dag.

Behov for samlet overblik
Miljøstyrelsen er allerede i gang med at undersøge, hvor de sidste 30-40 procent af småt elektronik bliver af. Det viser sig måske, at en stor del af det går uden om det formelle registreringssystem og i stedet lander hos skrothandlere eller eksporteres til andre lande.

- Derfor bør vi vente på, at Miljøstyrelsen er færdig med deres undersøgelse, før vi sætter ind. Først når vi har det samlede overblik ved vi, hvor behovet for at gribe ind er størst. Pengene skal udnyttes optimalt, siger miljøpolitisk chef i DI Karin Klitgaard.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082