23948sdkhjf

Det sker: Konference om Lydens By

Struer Kommune sætter sammen med Netværk for Dansk Lydteknologi gang i projektet ”Lydens By” med en konference hos B&O i Struer.
Trevor Davies, professor Anders Drejer, AAU og Bang & Olufsens administrerende direktør, Tue Mantoni, er blandt oplægsholderne, når Struer Kommune sammen med Netværk for Dansk Lydteknologi sætter gang i projektet ”Lydens By” med en konference den 6. marts 2013 hos B&O i Struer.

Projektet ”Lydens By” afholder konference og kick-off med 12 skarpe input fra en række erhvervsspecialister, kulturpersoner og udviklingsaktører.
Programmet byder også på indlæg af Peter Lyngdorf, direktør og grundlægger af højttalerfabrikken DALI og Hi-Fi Klubben, af Søren Würtz, sociolog og chefkonsulent ved Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi og af Gert Schou, socialdemokratisk regionsrådsmedlem fra Region Midt og formand for det rådgivende udvalg vedrørende regional udvikling.

Teknologi, oplevelse og udvikling
Konferencens mål er at inspirere aktørerne, udfordre selve idéen og engagere erhvervslivet gennem oplæg og netværk indenfor teknologi, kreativitet og oplevelsesøkonomi.

- Lydens By skal være en fælles platform for ideer til nye erhvervstiltag, turismeudvikling, kulturaktiviteter og kompetenceløft. Det skal ikke kun skabe lokal værdi, men også give nationale og internationale perspektiver.

Sådan lyder budskabet fra Struer Kommunes borgmester Niels Viggo Lynghøj, der er blandt deltagerne i konferencen om Lydens By.

- For at projektet kommer rigtigt fra start, har vi brug for at blive klogere på områdets muligheder, lære af andres erfaringer og inddrage en større kreds af aktører og beslutningstagere. Derfor er vi utroligt glade for de kompetente kræfter, som kommer med input og perspektiver på projektet, siger Niels Viggo Lynghøj.

En særlig position i Danmark
Lyd har en særlig betydning i Struer Kommune. I næsten 90 år har den verdenskendte virksomhed Bang & Olufsen været med til at forme egnen og byens liv. Ikke kun som central arbejdsplads for tusindvis af borgere, men også som katalysator for hele områdets identitet og fokus på teknologi og design.

Også på landsplan indtager lyd en særlig plads indenfor højtalere og Hi-Fi-udstyr, fortæller direktøren i Netværk for Dansk Lydteknologi, Jan Larsen:

- Struer og Midtjylland indtager en særlig plads indenfor højtalere og Hi-Fi-udstyr, der sammen med områder som f.eks. måleinstrumenter, høreapparater, signalbehandling og digitale mediesystemer giver Danmark en markant styrkeposition på det globale marked.

Lyd i alle kommunale enheder
Et spor på konferencen handler om udvikling af velfærdsydelser gennem arbejdet med lyd. Kan specialdesignede lydtracks i klasseværelset skabe mere ro og bedre indlæring hos eleverne? Eller kan lyd fra en svunden tid øge trivslen hos kommunens demente?

- For Struer Kommune handler Lydens By om bosætning, om udvikling af nye arbejdspladser og om at skabe velfærd på en ny og anderledes måde. Vi har derfor aftalt, at alle kommunale aktører, afde-linger og institutioner fremadrettet forpligter sig til at sætte lyd i konkret anvendelse på netop deres område, slutter Niels Viggo Lynghøj.

Konferencen foregår den 6. marts 2013, kl. 9.30 - 16.30 hos Bang & Olufsen, Peter Bangs Vej 15, 7600 Struer.
Læs mere om: B&O
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.206