23948sdkhjf

CVR-lov: SKAT holder bødeblokken i lommen

Den såkaldte CVR-lov har endnu ikke medført bøderegn over erhvervslivet, men nu advarer SKAT om, at risikoen for økonomiske straffe stiger.
Risikoen for at blive afkrævet en bøde for overtrædelse af den såkaldte CVR-lov stiger, efterhånden som lovens indførelse ved årsskiftet kommer på afstand.

Sådan lyder advarslen fra SKAT, der som ansvarlig myndighed har holdt sig tilbage med at uddele bøder til virksomheder, der endnu ikke har udstyret firmabiler med virksomheden navn eller logo samt CVR-nummer.

- SKAT kan oplyse, at det er for tidligt at foretage opgørelser på overholdelse af loven. Loven blev vedtaget 1/7 sidste år. Siden denne tid har vi først været ude med generel vejledingsmateriale og siden efteråret kørt en vejledningskampagne om de nye regler. SKAT har derfor endnu ikke været særligt aktive med bødeblokken, men risikoen stiger jo længere vi kommer fra 1/1 2013, lyder det i et svar til Electronic Supply.

Bødestraf starter på 5.000 kr.
CVR-loven har fra start mødt stor skepsis og kritik fra både oppositionens politikere og et bredt udsnit af erhvervslivets organisationer.

Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen mener ikke, et CVR-nummer på firmabilen vil afholde potentielle lovovertrædere fra at arbejde sort, mens afdelingschef i Håndværksrådet, Frank Korsholm, kalder loven for et tomt slag i luften i en ellers vigtig kamp mod sort arbejde.

- Det er helt igennem en overflødig og ligegyldig lov. Man behøver bare kigge ud af vinduet for at konstatere, at hvis Skat og Politiet foretog en razzia i dag, ville de kunne hente et milliardbeløb til den slukne statskasse. Det er kun de færreste virksomheder, der har nået at påføre CVR-numre på bilerne, og det er ikke så mærkeligt, da kravet om synlige CVR-numre er skudt helt over målet.

Det koster 5.000 kr. at overtræde CVR-loven første gang, mens andengangstilfælde straffes med bøde på 10.000 kr. Bøden for at blive snuppet for tredje gang er på 15.000 kr., mens en fjerde overtrædelse koster 22.500 kr., så den samlede udgift til den tid vil have rundet 50.000 kr.

Læs mere om betingelserne bag CVR-loven på SKAT’s hjemmeside .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062