23948sdkhjf

Ambu gennemfører storstilet opkøb

Danske Ambu køber amerikanske King Systems for 120 mio. dollar plus det løse.
I december annoncerede den danske producent af hospitalsudstyr Ambu, at selskabet havde indgået en betinget aftale med Consort Medical PLC om at købe deres helejede datterselskab King Systems Inc.

Nu har Ambu opnået den endelige myndighedsgodkendelse samt godkendelse fra Consort Medical PLC's aktionærer til opkøbet af King Systems. Dermed kan opkøbet endeligt gennemføres.

- Ambu har med dette opkøb opnået en vigtig strategisk målsætning om at blive en førende leverandør af anæstesiprodukter til engangsbrug. Den erhvervede produktionsfacilitet understøtter vores globale produktions-set-up teknologisk såvel som logistisk. King Systems’ produktsortiment, organisation og teknologi er et stærkt match til Ambu og vil medvirke til at underbygge vores ambitiøse vækstmål, siger Ambus administrerende direktør, Lars Marcher.

Omgående integration
Købsprisen for aktierne i King Systems er aftalt til 120 mio. dollar plus en potentiel milepælsbetaling på 10 mio. dollar betinget af kommercialiseringen af et nyt ”single use blade” til det nyligt lancerede videolaryngoskop, ”King Vision” samt op til 40 mio. dollar i earn-out potentiale over 3 år på King Vision-produktet.

Integrationen imellem Ambu og King Systems vil starte omgående med henblik på at opnå den forventede markedsposition og realisere de identificerede synergier.

Ændrede forventninger til året
For det nuværende regnskabsår 2012/13 vil købet af King Systems påvirke Ambu´s finansielle forventninger således, at årets omsætning forventes i niveauet 1.400 mio. kr. mod hidtidig i niveauet 1.125 mio. kr.

Det svarer til en samlet vækst i niveauet 35 % i forhold til regnskabsåret 2011/12.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093