23948sdkhjf

Kapital til innovativt fugleskræmsel

Agro Business Innovation skyder kapital i et prisvindende system til bortskræmning af fugle og vildt i marker.
Med idéen om et intelligent fugleskræmsel, AniMan - et system til bortskræmning af fugle og vildt i marker - vandt Wildlife Communication Technologies Agro Business Parks innovationspris i 2012.

Et halvt år efter blev virksomheden nomineret til og vandt Agromeks nyhedspris i kategorien ”Markbrug” for systemet, og nu skyder Agro Business Innovation A/S så yderligere kapital i virksomheden.

Stort potentiale
Direktør i Agro Business Park, Lars Visbech Sørensen, er ikke i tvivl om virksomhedens store potentiale og fortæller om Agro Business Innovation A/S’ beslutning om kapitalforhøjelsen til virksomheden:

- Grunden til, at vi vælger at skyde yderligere kapital i Wildlife Communication Technologies, er, at AniMan-systemet allerede nu har bevist sit markedspotentiale. Deltagelsen på Agromek 2012 gav os en rigtig god indikation af interessen - og dermed også forretningspotentialet - for dette produkt, der kan afhjælpe problemer med markskader, som mange landmænd oplever, og vi finder derfor en yderligere investering i virksomheden berettiget.

Ansat første medarbejder
Samtidig har Wildlife Communication Technologies bosat sig i et innovationskontor i Agro Business Park. Her gives de rette rammer til det, som det hele handler om, nemlig at opbygge virksomheden. Virksomheden har desuden netop ansat sin første medarbejder.

- Vi er meget glade for, at Agro Business Park har valgt at støtte os med denne kapitalforhøjelse. Vi har i øjeblikket meget travlt med at udvikle og producere vores intelligente fugleskræmsel, hvilket kræver kapital. Med denne kapitalforhøjelse i ryggen har vi frihed til at fokusere på udvikling af produktet, hvilket fylder meget i vores hverdag som nyt firma, siger Kim Steen, direktør i Wildlife Communication Technologies.

Nytænkende skræmmesystem
AniMan er et mikrofonsystem, der kan registrere tilstedeværelsen af fugle og vildt i marker og kan ved hjælp af dyrenes egne båndede alarmkald skræmme dyrene bort, hvis de er i konflikt med menneskelige aktiviteter fx på marker og i lufthavne. Systemet opfanger fuglenes kald allerede inden, de lander på marken, og skræmmer dem væk med deres egen lyd.

Herefter måler systemet, om den ønskede effekt er opnået. På den måde kan man undgå, at dyrene gradvist vænnes til skræmmelyden, hvilket ofte er et problem ved eksisterende systemer på markedet. Samtidig sikrer systemet, at kun skadevoldende vildt, som er til gene eller fare, skræmmes bort.

Bortskræmning kan fx være til gavn i forbindelse med tilsåede marker, som invaderes af fx bramgæs, der fortærer vintersæden. Et andet eksempel er den økologiske majsproduktion, hvor råger udgør et meget stort problem. Det betyder store tab for landmanden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.055