23948sdkhjf

Udenlandske investeringer redder danske arbejdspladser

688 danskeres lukningstruede arbejdsplads blev bevaret i 2012, fordi de blev overtaget af en udenlandsk virksomhed med assistance fra Invest in Denmark i Udenrigsministeriet.
KPMG’s opgørelse af årsresultatet for Invest in Denmark i 2012 tæller i alt 1193 arbejdspladser, hvoraf to tredjedele ellers ville være forsvundet fra Danmark.

Virksomheder fra Asien fører an og leverer flere virksomheder og arbejdspladser end Europa og USA/Canada i 2012. Der er tale om stigning i asiatiske virksomheder på 29 procent.

- For mig er det klart, at det nytter noget at kæmpe for at bevare lukningstruede arbejdspladser i Danmark. Det gavner i første omgang den enkelte medarbejder og det lokale erhvervsliv, men det gavner også videreudviklingen af den danske vindenergiklynge, når eksempelvis kinesiske Titan Wind Energy overtager 120 produktionsarbejdspladser i Varde og gør Danmark til sit europæiske hovedkvarter, siger Handels- og investeringsminister, Pia Olsen Dyhr, og fortsætter:

- Og det glæder mig meget, at regeringens satsning på de asiatiske vækstmarkeder bærer frugt. Ikke mindre end 22 asiatiske virksomheder er kommet til Danmark med assistance fra Invest in Denmark, heraf 14 alene fra Kina.

En anden positiv tendens i 2012 er, at hele Danmark får gavn af de udenlandske investeringer og arbejdspladser. Ikke mindre end to tredjedele af de 1193 arbejdspladser findes i enten de tre vestdanske regioner (731) eller Region Sjælland (60) mod 402 i Hovedstadsregionen. Det er en fremgang for Vestdanmark og Region Sjælland på 27 procent i forhold til 2011.

- Det er glædeligt at se, at Invest in Denmarks meget tætte samarbejde med de vestdanske regioner i Foreningen Vestdansk Investeringsfremme i den grad bærer frugt. Det samme gælder i Region Sjælland. Hele Danmark er ramt af krisen og hele Danmark har brug for flere arbejdspladser, og her spiller de udenlandske investeringer en vigtig rolle, siger handels- og investeringsministeren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062