23948sdkhjf

Klumme: Tjekkiet – et højspændt elektronikmarked

Tjekkiets position som ICT- og teknologisk sværvægter har rødder helt tilbage til 1880’erne og Tesla-gruppens omfangsrige virksomhedsnetværk.
I dag betyder det en stor aktivitet inden for områder som elektroniske komponenter, højspændingsteknologi, robotteknologi, software og ICT-services.

ICT og relaterede teknologier står således for 15,9 % af Tjekkiets industrielle produktion og alene eksporten til EU ligger i omegnen af 90 milliarder kroner. Det gør landet til den fjerde største eksportør på området i EU.

Forventer vækst de kommende år
Sektoren er præget af både nationale og internationale virksomheder, der alle drager nytte af en veluddannet arbejdsstyrke. Virksomheder og videregående uddannelser arbejder naturligt tæt sammen om forskning og udvikling. De ca. 160.000 ansatte i industrien her derfor et fordelagtigt miks af kompetencer, innovative ideer og lønniveau.

ICT-markedet i Tjekkiet oplevede i perioden 2009-2011 et drastisk fald, men har på trods af det, bevaret sin plads, som det andet største marked i Centraleuropa. Eksportrådet i Prag forventer en vækst i markederne for ICT, Software & ICT Services og Hardware på gennemsnitlig 6,8 % i de kommende år. En vækst, som understøttes af offentlige IT-investeringer fra bl.a. Forsvarsministeriet.

Eksportrådet oplever, trends på området, som er meget lig de vesteuropæiske markeder. Dog med en forsinkelse på et til halvandet år.

Gode muligheder for at finde partnere
Set i forhold til andre markeder i Centraleuropa er Tjekkiet markedsførende, når det kommer til softwareudvikling og innovative produkter. Samtidig er de tjekkiske forbrugere yderst modtagelige for nye produkter og teknologier. Det gælder både afsætning af ICT-produkter og løsninger, såvel som virksomhedspartnerskaber om hardware- og softwareudvikling.

Som dansk ICT- og elektronikvirksomhed ser mulighederne for at finde partnere, underleverandører, kunder og medarbejdere i Tjekkiet, derfor lyse ud i de kommende år.

Er din virksomhed interesseret i at høre mere om sektoren eller specifikke forretningsområder, kontakt da:

Jakob Schmidt
Tlf.: +420 257 531 600 ext. 125 / +420 602 644 707
E-mail: jakosc@um.dk
Hjemmeside: http://tjekkiet.um.dk/da/eksportraadet/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.438