23948sdkhjf

Vestas sætter flere fabrikker til salg

Vindmølleproducentens faste omkostninger skal længere ned, og derfor er frasalg af fabrikker højaktuelt i 2013.
Onsdag præsenterede Vestas regnskab for 2012, og her fremgik det, at Vestas stadig kæmper med alt for høj produktionskapacitet i forhold til en forventet afskibning på 4-5 GW i 2013.

Et af de midler Vestas tager i brug er en stigende grad af outsourcing til underleverandører. Vindmøllekoncernen har en ambition om at gøre virksomheden mere skalerbar, og dermed bliver der i fremtiden behov for færre egne fabrikker.

- Vestas øger også brugen af outsourcing og standardkomponenter, og i produktionen har vi fundet flere måder at forbedre kapacitetsudnyttelsen på. Ved frasalg, som da Vestas solgte en tårnfabrik i Danmark. Eller ved helt modsat at øge aktiviteten på tårnfabrikken i USA, der nu bruger op til en fjerdedel af kapaciteten på at fremstille tårne for tredjepart. Begge løsninger – frasalg og deling af kapacitet – kommer vi til at se mere af, skriver Vestas’ koncernchef Ditlev Engel i årsregnskabet.

Som direkte følge af, at flere fabrikker er sat til salg foretog Vestas i fjerde kvartal 2012 nedskrivninger for mere end 500 mio. euro (3,7 mia. kr.), og det var en af grundene til, at vindmølleproducenten i 2012 endte med et underskud før skat på 713 mio. euro (5,3 mia. kr.).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11