23948sdkhjf

J.B. Damgaard opruster

Den østjyske maskinfabrik har investeret i en fabrik i Letland.
Den lettiske virksomhed har 25 medarbejdere og har samarbejdet med J.B. Damgaard igennem de seneste fem år. Nu er Hasselager-virksomheden gået skridtet videre og har købt en del af den lettiske fabrik.

- Det er en dansk ledet og dansk ejet fabrik, som vi nu har købt halvdelen af. Det har vi valgt at gøre for at sikre fremtidens produkter, fortæller direktør Claus Damgaard.

- Det de laver er hovedsageligt svejsearbejde, slibearbejde, montagearbejde, kantpresarbejde osv. Det passer godt sammen med vores danske aktiviteter og giver os mulighed for at sende halvfabrikata derover, fortsætter han.

Kunder trækker opgaver hjem fra Kina
Han understreger, at netop nærheden til det skandinaviske marked har været en vigtig bevæggrund for investeringen.

- Vi kan se, at folk begynder at trække ting hjem fra Kina, og der er Letland en ideel placering med lav løn og kort transporttid til Danmark. Rent logistisk taber vi faktisk kun en enkelt produktionsdag på det, fordi vi normalt fragter i weekenderne, fortæller Claus Damgaard.

- På den måde er den lettiske fabrik med til at sikre danske arbejdspladser, fordi vi kan trække opgaver hjem fra andre udenlandske produktionssteder, tilføjer han.

Beholder teknologi og knowhow i Danmark
Claus Damgaard er da heller ikke i tvivl om, at den lettiske investering bliver en succes og ser allerede på mulighederne for at udvide fabrikken.

- Hvis det går fornuftigt, vil vi selvfølgelig ekspandere – både i Letland og Danmark. I Letland bliver det med de opgaver, hvor der kræves meget manpower, mens vi bevarer teknologi og knowhow her i Danmark. Der er selvfølgelig også stadig en masse opgaver, der ikke kan betale sig at lave derovre, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.069