23948sdkhjf

Universal Robots løb med initiativpris

For syv år siden var det en god idé. I dag er det en verdensomspændende forretning. Virksomheden Universal Robots i Odense har skabt et industrieventyr på få år.
De imponerende resultater betyder, at Universal Robots vinder DI’s Initiativpris 2012 i tæt kapløb med 17 andre vækstvirksomheder fra hele Danmark.

Prisen blev overrakt onsdag i Tivoli Congress Center, København, af prins Joachim på DI’s årlige konference for mindre og mellemstore virksomheder.

- Virksomheden har indtil videre skabt 50 arbejdsplader på Fyn, og flere er på vej. Robotterne har fundet vej til kunder i hele Europa, det meste af Asien, Oceanien og USA, sagde prins Joachim.

Fra universitet til virkelighed
I alt 1.600 robotter har forladt Odense-virksomheden siden slutningen af 2008, og kunderne findes over hele verden. De store tyske BMW-fabrikker benytter robotter fra Universal Robots, når de samler deres biler, og på en motorcykel-virksomhed i Indien er der indtil nu installeret 70 fynske robotter, mens 40 mere er på vej.

- Universal Robots er et rigtig godt eksempel på en virksomhed, som har udnyttet en idé fostret i universitetsverdenen. Og virksomheden nyder fortsat godt af det tætte samarbejde med det lokale universitet, sagde prins Joachim.

Universal Robots ansætter i disse år mange højtuddannede ingeniører og systemudviklere. Desuden har virksomheden et tæt samarbejde med Syddansk Universitet - både når det gælder udvikling og samarbejdet om praktikanter og ansættelse af studerende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078