23948sdkhjf

Vestas har brasiliansk udfordring

Hvis Vestas for alvor vil erobre det brasilianske marked, kræver det nye investeringer i egenproduktion.
Det brasilianske marked er nemlig præget af en række strikse regler, der påbyder vindmølleproducenterne at producere lokalt. Det er en udfordring, som Vestas lige nu arbejder med. P.t. har den danske vindmøllekoncern nemlig kun én mindre samlefabrik for hubs i Fortaleza. Det skriver Børsen.

Dermed skal man dog ikke tro, at Vestas kommer til at investere intensivt i nye fabrikker i Brasilien. Tværtimod siger Sebastian Threbien, der er chef for den brasilianske fabrik og den noget større fabrik i Leon i Spanien, at man vil udbygge i takt med, at efterspørgslen er der.

De indviklede regler i Brasilien kommer samtidig til at betyde, at Vestas formentlig kun vil satse på én mølletype. Derudover vil man i høj grad satse på samarbejder med lokale underleverandører til en række komponenter, som efterfølgende samles på Vestas’ egne faciliteter.

- Det mest kritiske for Vestas med de nye regler er vingerne. Vi er lige nu ved at finde en løsning, og det er ikke nemt, da vi først skal bestemme, hvilken model vi skal fremstille i Brasilien efter de nye regler. Det afhænger ikke kun af afregningspriserne, men også af hvad konkurrenterne gør. Jeg skal have en konkurrencedygtig mølle, siger Paulo Soares, der er general manager for Vestas Brazil, til Børsen.

Vestas har gennem tiderne leveret ca. 1.000 MW i Brasilien og forventer i 2013 at opstille yderligere ca. 500 MW.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109