23948sdkhjf

Dansk teknik måler newzealandsk trafik

Blip Systems har i samarbejde med et af de største ingeniørfirmaer i Asien assisteret det newzealandske Vejdirektorat med at måle rejsetider på et nyt motortrafikvejsprojekt.
NZ Transport Agency er i øjeblikket i fuld gang med at forbedre vejnettet på New Zealand og vil i den forbindelse gerne måle, hvad borgerne kan spare af tid ved at benytte de nye vejstrækninger. Til dette formål benytter de små Bluetooth sensorer, som placeres på strategiske steder.

BlipTrack, som løsningen hedder, registrerer alle biler med en tændt bluetooth-enhed i fx mobiltelefoner og navigationsanlæg og kan på den måde udregne, hvor lang tid det tager at komme fra A til B. Bilisterne behøver dog ikke frygte, at deres færden registreres, Bluetooth-signalerne kan nemlig ikke bruges til at identificere ejerne.

Richard Young fra NZ Transport Agency bekræfter, at der har været rejsetidsbesparelser på den nye Te Rapa sektion af Waikato motortrafikvejen, som åbnede for trafik den 3. december 2012.

- Vi er yderst tilfredse med det endelige resultat. Den nye vej leverer reelle tidsbesparelser for alle bilister. Totalt har den nye sektion skåret omkring syv minutter af pendlernes rejse hver dag. Dette er en betydelig tidsbesparelse og også en besparelse på brændstofudgifterne, fortæller Richard Young.

Projektet er et af syv sektioner i Waikato Expressway. Hele 102 km motortrafikvej forventes at kunne reducere rejsetiden mellem Auckland og Tirau med ca. 35 minutter.

BlipTrack er i Danmark installeret i Århus, Randers, Aalborg, Viborg, Frederiksberg, Køge og Ribe samt 20 internationale lufthavne herunder København, Amsterdam, Dubai og Toronto.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079