23948sdkhjf

Topsøe foran kinesisk boom

Den danske katalysator-producent vil hjælpe kineserne med et stigende forureningsproblem og samtidig fordoble omsætningen i Kina.
Smoggen hænger tykkere end nogensinde over de kinesiske storbyer, og det har øget presset på de kinesiske myndigheder for at gøre noget ved problemet. Det skriver Børsen.

Her kan danske Haldor Topsøe være en del af løsningen. Lyngby-virksomheden producerer blandt andet katalysatorer til rensning af røg og gasser fra kraftværker og køretøjer. Den danske koncern har for øjeblikket en delegation i Kina for at præsentere sine løsninger overfor de kinesiske myndigheder.

Bliver taget med på råd
- Efter vores møder med flere afdelinger i den kinesiske miljøstyrelse er det mit helt klare indtryk, at regeringen nu virkelig seriøst vil gøre noget ved miljøproblemerne i storbyerne. Når vi fremlægger tekniske løsninger til rensning af røggasser, så er de kinesiske eksperter ikke bare interesserede – de er enormt interesserede, og dermed aner man også, hvilket kolossalt pres de må arbejde under for at finde løsninger på de luftproblemer, der nu er blevet så synlige, at alle kan se dem, siger Ulrik Federspiel, direktør for globale anliggender hos Haldor Topsøe, til Børsen.

Han tilføjer, at den danske koncern allerede er inde i varmen hos en række kinesiske kraftværker, men at den forstærkede dialog med myndighederne gerne skulle føre til et mere formaliseret samarbejde, hvor Haldor Topsøe også bliver taget med på råd, når der skal vælges teknologier til bekæmpelse af forureningen.

Haldor Topsøe omsætter i dag for ca. 0,5 mia. kr. i Kina, men det øgede fokus på forurening, samt en ny katalysatorfabrik der er klar til drift i 2014, skulle gerne fordoble omsætningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109