23948sdkhjf

Aktionærer kræver Vestas-forhold gransket

Det belgiske rådgivningsselskab, Deminor, vil have flere forhold, der har haft stor betydning for aktionærerne hos den danske vindmøllegigant Vestas, gransket af en uvildig revisor.
Vestas Wind Systems A/S har fra det belgiske rådgivningsselskab, Deminor, der ejer blot en enkelt aktie i selskabet, modtaget anmodning om, at selskabets ordinære generalforsamling, der afholdes torsdag den 21. marts 2013, tager beslutning om, at der skal foretages granskning af en række forhold, samt at der på generalforsamlingen vælges en uafhængig revisor til at gennemføre denne granskning. Det oplyser Vestas.

Deminor har ifølge Børsen igennem de seneste år været kritisk over for en række specifikke udmeldinger fra Vestas, som det belgiske selskab mener, har været misvisende og har medført, at investorerne har købt aktier på forkert grundlag.

Vestas erkendte i 2010, at man ikke havde efterlevet nye regler for regnskabspraksis, hvilket betød alvorlige kurstab for investorerne. Det har siden 2011 fået Deminor til på vegne af flere end 100 institutionelle investorer at undersøge muligheden for at føre erstatningssag mod Vestas. Det belgiske selskab har imidlertid valgt foreløbigt at lægge søgsmålet på hylden.

- Der er ikke indgivet noget gruppesøgsmål fra os mod Vestas på nuværende tidspunkt. Vi har i samarbejde med vores klienter vurderet, at tiden ikke var inde til et søgsmål endnu. Om det kommer på et senere tidspunkt, kan jeg ikke sige, men under alle omstændigheder er det ikke realistisk med et eventuelt søgsmål før i 2014, siger Erik Borman, partner i Deminor, til Børsen.
Til gengæld har Deminor altså valgt at forsøge at få en uvildig granskning sat i værks ved den kommende generalforsamling.

- Der er forsvundet milliarder af kroner fra Vestas’ markedsværdi, og vores klienter har tabt betragtelige beløb. Vi mener, at det kun er rimeligt, at man får en uafhængig og offentlig gennemgang af de beslutninger, der siden 2010 har ført til det store fald i Vestas’ markedsværdi, siger Erik Borman til Børsen.

Anbefaler nej til granskning
Hos Vestas anbefaler bestyrelsen de øvrige aktionærer at stemme nej til anmodningen om en granskning med den begrundelse, at det vedrører forhold, der enten allerede er fuldt belyst eller i øvrigt i forvejen undersøges af bestyrelsen. Bestyrelsen mener desuden, at yderligere undersøgelser er unødvendige og blot vanskeliggør bestyrelsens arbejde og påføre selskabet unødvendige omkostninger. Det oplyser Vestas.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125