23948sdkhjf

Linak samarbejder med fremtidens produktionsteknologer

12 grupper af studerende fra Københavns Erhvervsakademi har siden september måned deltaget i en åben produktkonkurrence, udskrevet af Linak. Vinderprojektet produceres i en prototype.
Linak Danmark A/S har stillet en åben konkurrenceopgave til de studerende på produktionsteknolog og professionsbachelor PTI uddannelsen på Københavns Erhvervsakademi, KEA. Opgaven lød på, at de studerende skulle udvikle et nyt multifunktionelt produkt, samt et dertilhørende produktionsanlæg, hvori der indgår et eller flere af Linaks produkter.

Samarbejdet startede officielt i slutningen af august 2012, hvor repræsentanter fra Linak var på besøg hos KEA. Her blev opgaven præsenteret, og der blev givet en kort introduktion til Linak. I september blev de studerende, der havde meldt sig til konkurrencen, kørt til Linaks fabrik i Guderup på Als, hvor de fik en introduktion til virksomhedens produktprogram samt produktion.

Der er 12 grupper, der deltager i konkurrencen, og de skulle aflevere deres projekt mandag den 7. januar. Deltagerne har løbende haft møde med Linak, hvor der er blevet givet teknisk support. Hvert hold deltager anonymt i konkurrencen, og vinderen bliver kåret af en uvildig jury, som består af designerne Henrik Blum og Rune Balle, fra design virksomheden Blum & Balle A/S, psykolog Thomas Koester, FORCE Technology, samt ingeniør inden for konstruktion og produktion Claus Mølgård, Molgaard Aps.

Vigtig mulighed for at bidrage til uddannelse
Linak Danmark er glade for muligheden for at arbejde sammen med KEA. Derudover ser virksomheden det som en god måde at bidrage til målsætningen for produktionsteknologuddannelsen, der lyder på, at de studerende skal lære at anvende tekniske, innovative og analytiske færdigheder i forhold til produktion og produktudvikling.

- Vi synes, at det er vigtigt, at vi som virksomhed tager ansvar for at bidrage til folks uddannelse. Derudover er det også vigtigt for os, at vi får skabt et kendskab til Linak og de muligheder, vi kan tilbyde. Herved kan fremtidens produktionsteknologer tænke flere funktioner ind i deres designs, eksempelvis i form af bevægelse, siger Henriette Lundquist, der er segmentansvarlig for Deskline i Linak Danmark A/S.

Vinderen bliver udnævnt mandag den 21. januar på KEA, hvor Linak Danmark deltager i præmieringen. Der præmieres en førstepræmie, som produceres i en prototype, og derudover bliver vinderholdet inviteret omkostningsfrit med til Stockholm Furniture Fair den 6. februar. Her skal de blandt andet besøge Linaks stand.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095