23948sdkhjf

Klumme: Teknologibranchens mål for 2013

Teknologi er en nøgleforudsætning for at skabe vækst i erhvervslivet, reformere den offentlige sektor og give danskerne mere livskvalitet.
Det har vort eget vækstteam netop skåret ud i pap – og dermed givet regeringens vækstteam for IKT og digital vækst en solid platform at bygge videre på, når de starter op i begyndelsen af februar.

Men teknologi-erhvervet har også sit eget udviklingsbehov: Vi skal gøre Danmark til et højteknologisk vækstcentrum ved at satse langt mere på supercomputing (big data), indlejrede systemer, smart energiteknologi og akustiske løsninger.

Vidensmiljøerne på disse felter skal styrkes, ligesom vi skal markedsføre Danmarks kompetencer på disse områder internationalt. Ellers kan vi ikke trække talenter og spændende virksomheder til landet.

Og så skal vi som erhverv fortsætte missionsindsatsen over for virksomheder, det offentlige og borgerne.

For selv om konjunkturerne og forbrugertilliden kunne være bedre, er der for langt de fleste af vore medlemmer rum til at tage markedsandele fra andre eller gå i lag med helt nye markeder: Man kan godt blive vinder, selv om nærmarkederne synes lidt træge!

Helt konkret vil vores mål for 2013 være:
• at anbefalingerne fra DI ITEKs vækstteams forankres politisk og føres ud i livet,
• at der som led heri etableres et center for industrielle anvendelser af supercomputing
• at itek-erhvervet bidrager til at øge produktiviteten i andre erhverv med ½ pct. i 2013,
• at digitaliseringen nu udbredes til de offentlige velfærdsområder, dvs. mere it i folkeskolen, øget brug af telemedicin samt online omsorgsydelser,
• at itek-erhvervet bidrager til at øge borgernes digitale parathed, således at Danmark i World Economic Forums Networked Readiness Index rykker fra en score på 5,70 til 5,90 (maksimum er 7.00).

DI ITEK sekretariatet ønsker alle medlemmer og samarbejdspartnere et rigtigt godt nytår 2013. Vi er allerede i arbejdstøjet og glæder os til at kæmpe for og med Jer!
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079