23948sdkhjf

DBU dumper dansk mållinjeteknologi

Hverken dansk-tyske GoalRef eller det kamerabaserede Hawk-Eye er endnu parat til at gøre et indtog på den internationale fodboldscene.
Det mener formand for Dansk Boldspil-Union (DBU), Allan Hansen, efter at have set systemerne i aktion under de igangværende verdensmesterskaber for klubhold i Japan.

- Der findes ikke et fuldstændigt sikkert system endnu. Det ene system bliver påvirket af de reservebolde, der er uden for banen. Desuden er prisen stadig for høj til, at det kan blive implementeret overalt, siger Allan Hansen ifølge Ritzau.

Verdensfodboldforbundet Fifa har angivelig brugt i omegnen af $1 mio. (5,7 mio. kr.) på at teste systemerne under slutrunden, og netop prisen er et essentielt punkt, mener DBU-formanden.

- Teknologien skal være klar til at blive implementeret over alt, før jeg bliver tilhænger. Det giver ingen mening, hvis det ikke er ens for alle klubber, uanset hvor man spiller. Ellers er de sportslige betingelser ikke ens, siger Allan Hansen.

Både GoalRef og Hawk-Eye slår sig op på at kunne vurdere, om bolden er over stregen eller ej i tvivlstilfælde under en kamp. Den vurdering er fortsat op til dommeren, som i de fleste kampe får hjælp af to assisterende dommere (tidligere kaldet linjevogtere), mens visse vigtige kampe endvidere har to ekstra dommeren placeret på mållinjen.

GoalRef er tidligere blevet lanceret i håndbold, mens Hawk-Eye kender fra tennissportens verden.

Læs også:
GoalRef skal testes i Superligaen
Dansk firma udvikler intelligent håndbold til VM
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125