23948sdkhjf

Danchell-direktør tuner virksomheden

Med massive investeringer i teknologi og automatisering samt en ny forretningsmodel føler Paul E. Danchell sig godt rustet til fremtidens udfordringer.
Der er travlt for tiden hos Paul E. Danchell A/S, hvor de godt 70 ansatte arbejder i treholdsskift med masser af weekend- og overarbejde.

Den positive udvikling fra anden halvdel af 2011/12-regnskabet er således fortsat i indeværende regnskabsår, og det vækker glæde hos Thomas Hansen, der satte sig i direktørstolen hos Jyderup-virksomheden den 1. februar i år.

- Ja, det er selvfølgelig positivt, men vi ved også, at inden for EMS er der meget store periodiseringer og udsving. Det skyldes, at folk er forsigtige med at autorisere ordrer, så de ofte venter til sidste øjeblik. Og så skal det altså gå stærkt, hvilket betyder, at man som dansk leverandør langt hurtigere kan kickstarte en produktion, end hvad det tager at sætte ting i gang hele vejen fra Asien, siger han til Electronic Supply.

Tuner forretningen nu
Paul E. Danchells 2011/12-regnskab gav et driftsresultat på 1,1 mio. kr., et mindre resultat end året før, som primært skyldtes engangsomkostninger som følge af nedskrivninger af varelageret samt direktionsskiftet i februar, hvor Thomas Hansen afløste Flemming Justesen som direktør.

Endelig har Paul E. Danchell over en periode på fem år investeret omkring 16 mio. kr. i teknologi og automatisering, hvilket Thomas Hansen forklarer på denne måde:

- De hårde tider er ikke ovre, men vi udvikler os, så vi stærkere endnu stærkere, når vinden lægger sig. Det vigtigste er, at vi bliver endnu bedre til det, vi ved, vi er gode til. Vi tror stadig på, der er elektronikproduktion i Danmark om både fem og tyve år. Så du kan sige, at vi tuner forretningen nu.

Skal have flere håndtag
Af årsregnskabet for 2011/12 fremgår det, at Paul E. Danchell er i færd med at implementere en ny forretningsmodel. Og selv om direktør Thomas Hansen ikke er meget for at afsløre planerne, løfter han dog en flig af sløret for Electronic Supply.

- Det handler kort sagt om, at jeg som direktør skal have flere håndtag at dreje på. Det betyder, at vi for eksempel har valgt at outsource vores it- og økonomiafdelinger. Dermed kan vi bruge vores løn, hvor det skaber værdi for vores kunder, nemlig ved at have super skarpe teknikere. Vi målretter altså indsatsen i produktionen og inden for kundekontakten, siger Thomas Hansen.

Han er ikke sikker på, at krisen endnu er overstået. Faktisk mener han, at der snarere er tale om en nye tilstande for den danske elektronikbranche.

- Jeg kan måske godt have min mistanke om, at ikke alle agerer på den permanent ændrede markedssituation. Men det er bare en helt anden situation med arbejdspladser, der ryger ud af landet og produkter, der pludselig lanceres i Asien, hvad de ikke gjorde for bare ti år siden. Hvis du ikke tilpasser dig den virkelig, så overlever du ikke. Det danske EMS-marked er spændende, for der sker en masse ting. Men jeg prøver også at sige direkte, at der er tale om en overkapacitet, lyder det fra Danchell-direktøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078