23948sdkhjf

Direktør i tech-komet fyret: Løj om CV

Det så ellers godt ud for danske Meew, der har udviklet hjernescanneren Curvex, da det tidligere på ugen lød, at de var på vej til at blive den første dansk notering på Spotlight-vækstbørsen i otte måneder.

Men nu er der grus i maskineriet for Meew, idet stifter og administrerende direktør, Armin Kavousi, er blevet fyret.

Det skriver Børsen.

Fyringen kommer på baggrund af, at mediet Frihedsbrevet tirsdag kunne afsløre, at stifteren har løjet om sit CV. Mediet har afsløret, at han ikke har en kandidatuddannelse i neurovidenskab fra engelske Aston University, mens hans også har opdigtet både doktorgrad og sin titel som forsker.

I anledning af, at Meew er i færd med at blive børsnoteret, har bestyrelsen - som Armin Kavousi i øvrigt selv er en del af - valgt at fyre direktøren, der ligeledes udtræder af bestyrelsen og sælger en stor del af sine aktier i Meew, så han nu ejer under 10 procent af virksomheden.

Investorer opfordrer til at droppe aktie

Ikke desto mindre er Meew alligevel fortsat i et stormvejr frem mod børsnoteringen.

Allerede i sidste uge blev der sat spørgsmålstegn ved den manglende revision af virksomhedens regnskab fra mod børsnoteringen.

I Børsen advarer flere investorer mod at investere i Meew, og de opfordrer også Spotlight til at droppe noteringen af Meew-aktien.

Det drejer sig blandt andet om Jesper Vogelius fra IPO Nordic Fund hos Sorgenfri Kapitalforvaltning.

- Jeg er også ret sikker på, at Spotlight bliver nødt til at aflyse det. Folk vil jo sælge i panik og bagefter sagsøge Meew – og så er Meew jo færdige. Så det er jo også i Spotlights interesse at stoppe det, siger Jesper Vogelius til Børsen, mens også Børsens aktieekspert, Jens Løgstrup udtaler, at han "vil på det kraftigste advare alle mod at investere".

Meew omsatte - ifølge det ikke-reviderede regnskab - for godt 20 millioner kroner og havde et resultat på knap 2 millioner kroner før skat i 2022.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125