23948sdkhjf

Martin Gruppen vinker farvel til tågekanoner

Martin Gruppen har solgt sine aktier i en af verdens største producenter af tågekanoner, Odense-virksomheden MSS Professional A/S.
Den fynske erhvervsmand Nick Bigler, der hidtil har været mindretalsaktionær i MSS Professional, har for et ukendt beløb overtaget de sidste 74 procent af aktierne fra de øvrige ejere, lysfabrikanten Martin Gruppen og den private investor Niels Otte. Det skriver Børsen.

MSS Professional udspringer af Martins produktion af røgudstyr til underholdningsindustrien, og blev i 2008 købt af de fynske investorer for 28 mio. kr. Ifølge Børsen var salget tæt på at ende i en voldgiftssag om købsprisen, men det lykkedes partnerne at indgå forlig – et forlig der betød, at Martin Gruppen ikke fik indfriet et gældsbrev på 11 mio. kr., som de nye ejere skyldte koncernen som en del af købsprisen.

Med salget af aktierne vinker Martin Gruppen nu endegyldigt farvel til de 11 mio. kr., der fordeler sig på en ejerandel på 49 procent af aktierne i MSS Professional og et gældsbrev på 3 mio. kr.

- For os har det været en passiv investering de seneste tre år, idet vi allerede i 2009 nedskrev aktierne og gældsbrevet i MSS Professional A/S til et rundt nul i vore bøger, siger økonomidirektør i Martin, Lars Dige, til Børsen.

MSS Professional arbejder stadig tæt sammen med Martin Gruppen, der stiller sin ekspertise i ufarlig scenerøg til rådighed for tågekanonerne, der oplever stigende efterspørgsel på sikkerhedsmarkedet. Det skriver Børsen.

- Vi skal fortsat levere tågekanoner til MSS Professional fra vores engelske fabrik i Louth nordøst for London, siger økonomidirektøren til avisen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08