23948sdkhjf

Rovsing-regnskab dårligere end forventet

Software-producenten ser dog lyst på fremtiden efter opkøbet af en hollandsk virksomhed.
Rovsings samlede omsætning endte på 22,7 mio. kr. i 2011/2012, og det betød en tilbagegang på 1,2 mio. kr. sammenlignet med året før. Samtidig levede omsætningen heller ikke op til koncernens egne forventninger, der lød på 24-26 mio. kr.

Resultat af primær drift (EBIT) endte på 0,6 mio. kr. før afholdelse af transaktionsomkostninger i forbindelse med overtagelsen af produktrettigheder fra det hollandske selskab Satellite Holdings BV, og dette var 0,2 mio. kr. dårligere end i 2010/2011. Resultatet levede dog op til forventningerne om et positivt EBIT.

Netop overtagelsen af de hollandske produkter skal være en af hjørnestenene i den fremtidige vækst hos Rovsing. Med overtagelsen følger nemlig også et udvidet samarbejde med hollænderne, som skal øge den danske koncerns marked betragteligt.

- Da Rovsing herefter er i stand til at levere samtlige produkter, som anvendes til test af satellitter, ønsker selskabet efter overtagelse af rettigheder fra SSBV primært at fokusere på salg af produkter samt systemer opbygget af produkter til det globale rumfartsmarked og ikke kun til ESA (European Space Agency) markedet, skriver Rovsing i sit årsregnskab.

I regnskabsåret 2012/2013 forventer Rovsing en omsætning på 25-30 mio. kr. samt et positivt driftsresultat. Effekten af det hollandske opkøb forventes først rigtigt at slå igennem i 2013/2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.251