23948sdkhjf

Flere angreb på Termas IT-systemer

Forsvarsvirksomheden Terma, der er beliggende i Aahus, oplever i stigende grad angreb på virksomhedens IT-system. Virksomheden står ikke alene med den oplevelse, idet flere virksomheder inden for branchen globalt set også oplever tilsvarende angreb med henblik på spionage.
Termas aktiviteter i Aarhus er godt beskyttet af såvel hegn, alarmer og adgangskontrol – men det er efter alt at dømme ikke nok til at holde nysgerrige sjæle fra porten.

Virksomheden oplever i stigende grad angreb på virksomhedens IT-systemer.

- Man kan ikke vide med sikkerhed, om man har været udsat for spionage, medmindre man finder den rygende pistol. Eftersom interessen for forsvarsprodukter er stor ude i verden, bliver vi udsat for forsøg, siger René Hedegaard Hansen, Termas security manager til Berlingske Business.

Truslen på IT-systemerne laves formentlig fordi andre lande er interesseret i den teknologi og viden som den danske forsvarsvirksomhed ligger inde med.

- Nogen forsøger nok at ramme af politiske grunde. Men omfanget fortæller mig, at det primært handler om statssponsoreret spionage. Der bruges en hulens masse penge og ressourcer. I mange lande har forsvarsindustrien også en meget stor grad af sammenblanding med staten, lyder det fra René Hedegaard Hansen ifølge avisen.

Udover truslen på IT-systemerne er der naturligvis også personer, der kan købes til spionage, hvor Terma havde den sidste personsag tilbage i 2006.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125