23948sdkhjf

Automatik 2012 er i gang

Administrerende direktør for Team Danmark, Michael Andersen, fik æren af at trykke på startknappen til årets Automatik-messe.
Egentlig var det meningen, at administrerende direktør for MCH Messecenter Herning, Georg Sørensen, skulle have indledt talerækken på Automatik 2012, men han havde undervurderet trafikken på de københavnske motorveje, og i stedet tog projektchef Mona Jacobsen ordet.

Hun kunne konstatere, at messen igen i år har udlejet alle kvadratmeter, og at Brøndbyhallen dermed er fyldt til bristepunktet med robotter og automationsløsninger – alt sammen klar til tre dages messe.

Skal hjælpe dansk produktion på vej
Herefter kunne direktør Anders Lassen byde velkommen på udstillernes og brancheforeningernes vegne. Han konstaterede, at vi stadig lever i en omskiftelig verden, med en vindmølleindustri i krise, mange virksomhedskonkurser osv.

Men han så også flere lyspunkter; virksomheder der havde trimmet sig og var kommet gennem krisen, og netop her mente, at han at Automatik 2012 skaber en god ramme for at vise, hvordan dansk industri skal møde fremtiden.

- Danmark kan nok ikke leve af højteknologi alene. Vi er nødt til at have produktion – og der skal vi i branchen nok stå klar med produkter, muligheder og teknologi til at hjælpe, sagde Anders Lassen.

Vinderkultur kommer ikke af sig selv
Han overlod herefter ordet til administrerende direktør for Team Danmark, Michael Andersen, der i anledning af messen har forvist Danmarks bedste badmintonspillere fra halgulvet i Brøndbyhallen.

Til gengæld kunne Michael Andersen se flere paralleller mellem sportens verden og de erhvervsvirksomheder, der udstiller i hallen.

- Hvis vi kigger på sportens verden og erhvervslivet, så har vi begge vinderkultur – og vinderkultur kommer ikke af sig selv, konstaterede han.

98 procent hårdt arbejde
Også i sportens verden hører Kina til blandt de store konkurrenter, og for at sætte tingene i perspektiv, fortalte Michael Andersen, at kineserne, befolkningstallet taget i betragtning, kan udvikle 500 Peter Gade’r eller Tine Baun’er, hver gang Danmark udvikler én. Det samme gør sig gældende for erhvervslivet.

- Hvis vi i Danmark skal have erhvervsudvikling, er det vigtigt, at vi er klogere og dygtigere end de andre. Det handler om træning og hårdt arbejde. Det er ikke nødvendigvis de største talenter, der bliver verdensmestre. Jeg plejer at sige, at de der når rigtig langt gør det på grund af 2 procent talent og 98 procent vilje til at arbejde hårdt, forklarede Michael Andersen, og satte også fingeren på et andet vigtigt punkt, hvor der kan læres af sportens verden.

- I sportens verden og erhvervslivet er det sådan, at de allerbedste har videndeling, åbenhed og netværk som det vigtigste. Det afgørende er, at vi er dygtige til at motivere hinanden, sluttede han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078