23948sdkhjf

Lysvirksomhed vil hjælpe virksomheder i mål med ny EU-lovgivning

Fra august 2023 indfører EU et forbud mod to af de mest populære lysstofrør, og derfor står mange virksomheder overfor en større udskiftning af deres nuværende belysning.

”F5” og ”F8” er navnene på to af de mest almindelige lysstofrør, som i dag hænger i millionvis på de danske arbejdspladser. Men det må de ikke meget længere, for fra august 2023 har EU indført forbud mod produktionen af de populære lysstofrør, som efter planen skal udfases helt og erstattes med mere miljøvenlig belysning.

De danske virksomheder skal med andre ord reagere, men de skal samtidig tænke sig godt om, lyder det fra belysningsvirksomheden, Fischer Lighting.

Hos Fischer Lighting forventer man, at rigtig mange virksomheder enten vil kassere deres nuværende armaturer for derefter at opsætte helt nye, eller at de vil få elektrikeren til at udskifte de eksisterende lysstofrør med LED-rør. Begge dele kan være problematiske, mener strategisk direktør hos Fischer Lighting, Lars Elmvang.

- Det er en rigtig god idé at skifte fra lysstofrør til LED, men ud fra et miljøperspektiv er det tilmed meget vigtigt, hvordan man gør det. Vælger man at købe helt nyt og kassere det gamle, står vi i en situation, hvor rigtig mange armaturer og ressourcer helt unødvendigt går til spilde, siger Lars Elmvang.

Lader man omvendt elektrikeren 1:1 udskifte de gamle lysstofrør med LED-rør, ender man med en løsning, der kan give et dårligere lys, ligesom man kan få problemer med lovgivningen, da dele af den gamle elektronik og de gamle fatninger genbruges, forklarer Lars Elmvang.

Der findes et bæredygtigt alternativ

Hos Fischer Lighting har man skabt et cirkulært forretningskoncept og et bæredygtigt alternativ, som er oplagt for virksomhederne, som nu skal reagere på det nye EU-forbud. Fischer Lighting genbruger de eksisterende armaturer, som opgraderes med energibesparende LED-lyskilde og ny indmad, som nemt og lovligt kan opdateres igen ved senere lejlighed, så løsningerne får lang levetid.

- Min forhåbning er, at rigtig mange virksomheder vil se det nye krav fra EU som en oplagt lejlighed til at handle bæredygtigt, tænke cirkulært og derfor bryde med den brug-og-smid-væk-kultur, som kendetegner lysbranchen. I Danmark og resten af verden bliver der i dag smidt alt for mange lysarmaturer ud, som ikke fejler noget, alt imens der købes ny belysning, som typisk er designet til at skulle smides ud efter brug, siger Lars Elmvang.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078