23948sdkhjf

Dansk dykker-kamera konkurs

Efter en årrække med millionunderskud blev det coronaen, der knækkede halsen på det danske selskab Paralenz, der har udviklet og produceret dykkerkameraer.

Det skriver Finans, der med henvisning til Statstidende meddeler, at virksomheden er taget under konkursbehandling.

Advokat Nicolai Dyhr, der er udpeget som kurator, bekræfter konkursen over for Finans.

”Det er en ulykkelig historie, for det er en ret spændende virksomhed, der har været ramt af corona-nedlukningen. Det er ikke bare udvikling og design af undervandskameraer. Paralenz har også skabt et community for dykkere med tusindvis af brugere over hele verden, ” skriver advokaten til mediet.

Nu håber Nicolai Dyhr på, at han hurtigt kan finde en køber til konkursboet, så de cirka 20 ansatte i Paralenz Group kan fastholdes.

Forventet normalisering udeblev

Paralenz Group blev stiftet i 2016, og de seneste år er underskuddene vokset markant. I alt er knapt 45 mio. kr. tabt siden stiftelsen, men indgangen til 2020/21 var præget af optimisme.

”Vores og vores partneres forventning var en begyndende forretningsmæssig normalisering i vores primære markeder efter CV19 i 1. halvår 2021,” skrev Paralenz ledelse, der dog må konkludere videre:

”Det var ikke tilfældet. De fortsatte nedlukninger og rejserestriktioner har generelt forårsaget svag omsætning i regnskabsåret, som sluttede på samme niveau som i det foregående regnskabsår.”

Paralenz opgiver ikke omsætning i årsregnskabet, men bruttofortjenesten endte i året på 4 mio. kr. mod 4,1 mio. året forinden, mens underskuddet voksede fra 13,2 til 19,6 mio. kr. før skat.

Ifølge Finans’ oplysninger er der gennem årene skudt mere end 60 mio. kr. i selskabet, blandt andet fra Vækstfonden, og i 2019 investerede venturefonden Nordic Alpha Partner 30 mio. i den danske kameravirksomhed. Også i slutningen af 2020/21 blev der ifølge årsrapporten rejst ny kapital, da eksisterende og nye investorer kombineret med et lån fra Vækstfonden samlet skød 25 mio. kr. ind.

”Med den nye kapital er virksomheden likviditet sikret indtil september 2022,” skrev Paralenz’ ledelse i den forbindelse om fremtidsudsigterne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094