23948sdkhjf

USA’s seneste træk i chip-krig får globale konsekvenser

Den amerikanske præsident Joe Biden er nu klar med endnu et træk i den chip-krig, hans forgænger startede mod Kina.

Det skriver CNBC ifølge Finans.

USA har nemlig udstedt nye restriktioner, der stiller krav om en særlig tilladelse, hvis et amerikanske selskab vil sælge udstyr, der kan bruges i chip-produktion, til et kinesisk selskab. Ifølge avisen får de nye restriktioner imidlertid ikke kun betydning i Kina. 

Reglerne gælder i flere led, og det betyder, at også europæiske selskaber er omfattet, hvis de benytter amerikansk teknologi i produktionen – USA truer således med at stoppe alt salg af amerikansk udstyr og teknologi til udenlandske selskaber, der ikke lever op til de amerikanske sanktioner mod Kina.

I sommer underskrev Joe Biden et lovforslag, der skal sikre, at en amerikansk halvlederproduktion kan gøre stormagten uafhængig af kineserne, blandt andet via en hjælpepakke til amerikanske selskaber på 52 mia. dollars. En måned senere optrappede den amerikanske præsident chip-krigen yderligere med forslaget om, at at de virksomheder, som modtager statsstøtte som led i at opbygge chipproduktionen, ikke må investere i 'avanceret teknologi' i Kina.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11