23948sdkhjf

B&O satser på grøn energi med millioninvestering

I Struer har B&O gennem mange år fået energi til deres produktion fra en gasfyret kedel, men det er nu slut.

Lyd-giganten har med en investering på 1,5 millioner kroner købt en el-kedel, der i stedet for naturgasanlægget skal bruges til at opvarme virksomhedens anodiseringsanlæg.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Hos B&O fortæller ansvarlig for drift og vedligehold af bygningsmassen, Eli Hornstrup, at skiftet i første omgang ikke kommer til at have den helt store økonomiske effekt, fordi el-priserne i stil med gaspriserne er høje for tiden. Alligevel ser han positivt på skiftet fra gas til el.

- Men vi får reduceret CO2 udslippet med 150 tons om året. Vi bliver helt fri af naturgassen og får på den måde en mere bæredygtig produktion, siger Eli Hornstrup til avisen.

B&O har gennem længere tid forsøgt at udfase brugen af naturgas, hvorfor de i 2019 gik over til fjernvarme i stedet for gas til opvarmning af faciliteterne, og med den nye investering er de altså helt fri af naturgas.

Eli Hornstrup oplyser desuden, at B&O kommer til at beholde gaskedlen i tilfælde af, at der "af en eller anden grund bliver problemer med el-forsyningen".

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093