23948sdkhjf

KB Electrotech fordobler omsætningen efter norsk succes

Ry-virksomheden arbejder i øjeblikket på højtryk for at levere sin norske rekordordre. Virksomheden vandt et offentligt udbud om el-enterprise til en 2,5 km lang undersøisk tunnel under Trondheim med tilhørende tilkørselsveje.
KB Electrotech er netop startet op på byggepladsen, og projekteringen kører på fulde omdrejninger.

- Vi arbejder med to kæmpestore ordrer nu og har den højeste ordrebeholdning nogensinde, fortæller Jan Gram, administrerende direktør hos KB Electrotech.

Vandt første ordre i 2007
KB Electrotech har fået særdeles godt fodfæste på det norske marked, specielt inden for trafik og infrastruktur, hvor selskabet primært udfører elektroentrepriser i tunneler, broer og veje, som udbydes af Statens Vejvæsen.

- Siden vi vandt vores første ordre på en tunnel i Norge i 2007, har vi fået ordrer på yderligere 10 tunneler. Det kulminerede tidligere på året, hvor vi vandt vores største ordre hidtil på 75 mio. norske kr., fortæller Jan Gram.

De mange nye ordrer betyder, at KB Electrotech har haft en omsætningsmæssig vækst på over 100 procent og forventer yderligere at øge omsætningen fra 2011 til 2012 med 40-50 procent. Det stiller dog store krav til organisationen og virksomhedens kapitalgrundlag.

- Projekterne er af sådan en karakter, at der skal stilles nogle arbejdsgarantier, og vi får først afregning efter udført arbejde på byggepladsen. Det betyder, at vi binder meget kapital i projekterne, fortæller Jan Gram.

Virksomheden har derfor samarbejdet med Jyske Bank og EKF, Danmarks Eksportkredit, om at få tilpasset sit engagement, så den har økonomi til at løfte de store opgaver igennem. For at skaffe banken sikkerhed deltager EKF som medgarant i det totale engagement. I praksis betyder det, at EKF stiller en garanti til banken for de penge, den låner til KB Electrotech. Hvis der mod forventning er problemer med tilbagebetalingen, dækker EKF en stor del af bankens tab.

- Det har haft afgørende betydning for os, at vi overhovedet har haft mulighed for at indgå kontrakter med så store finansielle forpligtelser. Det kunne vi ikke løfte med vores lokale bank, hvis vi ikke havde EKF i ryggen, slutter Jan Gram.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079