23948sdkhjf

Banker giver Vestas længere snor

Vestas havde kraftig fremgang i andet kvartal og har på den baggrund fået udskudt en finansiel test af koncernens låneaftaler.
Tirsdag offentliggjorde Vestas foreløbige regnskabstal for andet kvartal, og de viser en kraftig fremgang på de fleste områder.

I forhold til andet kvartal 2011 er omsætningen steget med 15 procent til 1,611 mia. euro (12,0 mia. kr.), og i alt har Vestas afskibet 2.160 MW i løbet af kvartal, hvilket er 52 procent mere end året før. Til gengæld viser de ureviderede regnskabstal, at kvartalet endte med et lille underskud efter skat på 8 mio. euro (59,5 mio. kr.) mod et plus på 55 mio. euro (409,2 mio. kr.) i andet kvartal 2011.

Kredittest udsat
Vestas er dog stadig påvirket af en række skuffende resultater i specielt andet halvår 2011 og første kvartal 2012, og derfor har Vestas været nødt til at udskyde en finansiel test af koncernens låneaftaler.

Vindmølleproducentens bankforbindelser har samtidig valgt at række koncernen en hjælpende hånd ved at tillade, at kreditfaciliteterne kan fortsætte på sædvanlige vilkår, så Vestas har likviditet til den fortsatte drift. Det sker, fordi Vestas forventer, at testen i fremtiden vil finde sted på normale vilkår.

- Vestas betragter denne situation som midlertidig, og set i lyset af selskabets positive resultater i andet kvartal 2012 sammenholdt med den store beholdning af faste og ubetingede ordrer forventer Vestas i nær fremtid at opfylde de finansielle covenants indeholdt i de nuværende bankfaciliteter, skriver Vestas i en fondsbørsmeddelelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109