23948sdkhjf

Vækstforventning i velfærdsbranchen

En ny undersøgelse blandt virksomheder i velfærdsteknologibranchen viser, at der er stor tiltro til vækst i de kommende år. Optimismen underbygges af vækst i branchen.
En rundspørge blandt medlemmerne i klyngeorganisationen Welfare Tech viser, at der på et halvt år er registreret en stigning i antallet af arbejdspladser blandt de private virksomheder i velfærdsteknologibranchen på 6,3 procent. Til sammenligning er væksten i beskæftigelsen på landsplan faldet med 0,3 procent.

Også i de kommende år er virksomhederne optimistiske. De adspurgte virksomheder forventer en stigning i antallet af arbejdspladser på 10,4 procent inden for de næste 12 måneder og 34,7 procent flere arbejdspladser inden for 36 måneder. Til sammenligning er prognosen for stigningen i beskæftigelsen i Danmark 2013 og 2014 under 1 procent.

Mod på samarbejde og eksport
Optimismen mærkes i Welfare Tech, der i perioden har oplevet en stigende interesse fra virksomheder fra hele landet omkring nye samarbejder.

- Vi kan klart mærke, at virksomhederne tror på det. Der er en stor interesse for at indgå i nye samarbejder om projekter, eksport og forretningsudvikling af nye velfærdsløsninger. Og branchen er klart ved at konsolidere sig og for alvor få hul på markedet, siger direktør Henrik Kagenow, Welfare Tech.

Undersøgelsen stammer fra den seneste vækstbarometer-undersøgelse, som Welfare Tech udfører en gang årligt blandt virksomheder, der har samarbejdet med organisationen, for at måle på de væsentligste vækstparametre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062