23948sdkhjf

Vestas i modvind

I årets første seks måneder har den danske vindmøllegigant høstet 32 procent færre megawatt-ordrer end i samme periode sidste år.
Faktisk skal man helt tilbage til kriseåret 2009 for at finde et dårligere første halvår for Vestas. Og fremtiden tegner ikke bedre for vindmølleproducenten – ikke mindst fordi det vigtige amerikanske marked ser ud til at miste pusten fuldstændigt. Det skriver Jyllandsposten.

- Vestas har haft et meget svagt 2. kvartal, hvorimod 1. kvartal var rigtig stærkt, men primært takket være en del amerikanske ordrer, som vi ikke venter, at der vil være resten af året, siger Janne Vicent Kjær, aktieanalytiker i Jyske Bank, til Jyllandsposten.

En særlig amerikansk skattebegunstigelse af vindmøller, PTC-ordningen, har hidtil udløst et skattefradrag på omkring 12 øre per kWh vindmøllestrøm. Den ordning hænger nu i en tynd tråd, og bortfalder den vil det få uheldige konsekvenser for Vestas.

Den danske vindmølleproducent har nemlig investeret milliarder i et solidt brohoved på det amerikanske marked, som er verdens næststørste, og sidste år gik 30 procent af alle Vestas’ møller til amerikanske kunder.

Ditlev Engel har tidligere meldt ud, at et bortfald af PTC-ordningen i sidste ende kan medføre 1.600 fyringer på Vestas’ amerikanske fabrikker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125