23948sdkhjf

Hvad venter Vestas efter sommerferien?

Krisen i Vestas har fået ledelsen til at vende alle sten, så hvis de mere end 21.000 medarbejdere går på sommerferie med uro i maven, kan det meget vel være med god grund - for hvad venter efter ferien?
Vestas ordrebog er rekordstor med bestillinger på møller for 75 mia. kr., men det hjælper ikke her og nu, fordi omkostningsniveauet er så højt, at ledelsen på det nærmeste skal have penge med på arbejde, for at hjulene kan dreje rundt. Det skriver Jyllandsposten.

Den danske vindmøllegigangt havde sidste år en indtjening på minus 283 mio. kroner og et samlet tab på bundlinjen på godt 1,2 mia. kroner. Og den nedtur er forsat i 2012.

I et forsøg på at vende udviklingen og skaffe kapital har ledelsen siden nytår lavet en del ændringer i koncernen.

I Januar meddelte Vestas-ledelsen, at man ville fyre ikke mindre end 2.335 ansatte og skære mindst 1,1 mia. kroner af de årlige omkostninger. Få måneder senere valgte bestyrelsesformand i Vestas igennem 16 år, Bent Carlsen, at træde tilbage og Bert Nordberg blev ny formand.

Efter formandsskiftet kom så meldingen om frasalget af Varde-fabrikken i juni, og for to uger siden meddelte Vestas, at man lukker en møllefabrik i Indre Mongoliet i Kina. En fabrik, der blev taget i brug så sent som i 2009, skriver Jyllandsposten.

Tilbage er så spørgsmålet – hvilke ændringer har Vestas-ledelsen i ærmet til efter sommerferien?
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11