23948sdkhjf

Handelssektoren holder tilbage med job og investeringer

Handelssektoren forventer øget omsætning og indtjening i det kommende år. Alligevel holder virksomhederne igen, når det handler om at investere og ansætte flere.
Knap halvdelen af virksomhederne i analysen forventer, at omsætningen i sidste halvår af 2012 vil være højere end i det første. Omkring halvdelen forventer en uændret omsætning.

Når det handler om indtjening forventer fire ud af ti positiv vækst de næste seks måneder. 7 procent forventer dog et fald i både omsætning og indtjening.

Svag optimisme med stor usikkerhed
Alligevel svarer omkring to ud af tre virksomheder, at de ikke forventer flere ansættelser eller investeringer i andet halvår af 2012.

- Generelt regner vi med en behersket vækst i handelssektoren for hele 2012, siger branchedirektør Lars William Wesch, DI Handel og fortsætter:

- Prognosen viser jo, at der trods svag optimisme i handelssektoren hersker stor usikkerhed om udviklingen på markederne, ikke mindst hjemmemarkedet. Jeg tror desværre, at en del af årsagen er stor usikkerhed om, hvorvidt der er fornøden politisk vilje til at skabe rammer for vækst i erhvervslivet.

Øget vækst kræver solide reformer
Lars William Wesch peger på, at den positive udvikling i engroshandlen bl.a. kan tilskrives leverancer til industrien, især på eksportområdet. Også indenfor byggeerhvervet har der været en pæn vækst inden for offentlige anlægsarbejder og renovering.

Fremadrettet forventes det, at det nye energiforlig, kan være en vækstskaber indenfor grønne løsninger. I den anden retning trækker stilstanden inden for store dele af nybyggeriet og et afdæmpet privat forbrug herhjemme.

- Det går bedre, men ikke godt nok. Hvis vi for alvor skal have gang i en dynamisk vækst, så er det ikke et tilstrækkeligt incitament til for alvor at drive væksten i gang, siger Lars William Wesch.

Han understreger, at det kræver tilbageholdenhed med nye afgifter og solide politiske reformer, hvis væksttoget skal komme op i det nødvendige gear.

Kilde: DI Handel

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063