23948sdkhjf

ML System mindsker madspild

Et specialudviklet befugtningssystem fra Ry-virksomheden gør det muligt både at mindske madspild samt spare på elregningen.
ML System har nu udviklet et specielt befugtningssystem, som gør det let for madproducenter at reducere madspildet samtidig med, at elregningen reduceres.

Et eksempel er hos gulerodsavler Boje Skytte fra Brogaard i Fårevejle, hvor systemet blev installeret, lige inden han fik årets høst af økologiske gulerødder ind.

- Allerede det første år efter jeg fik systemet ind, havde jeg 10 procent mindre spild end året før og en langt bedre kvalitet på mine gulerødder. De fleste avlere kender nok den udfordring, at gulerødderne får sorte pletter, når de bliver for tørre og derefter ikke kan sælges. Det problem har jeg ikke set siden. Og ikke nok med det - jeg har også sparet mere end 10 % på mit strømforbrug til køling, siger Boje Skytte.

Alt dette løber op i besparelser på ca. 300.000 kr. på et år med en samlet kapacitet på 2.400 ton gulerødder.

Fugtighed på 99 procent
Befugtningssystemet, som blev specialudviklet til netop kølelageret på Brogaard, er baseret på ML Systems teknologi fra supermarkederne, som allerede i dag bruger befugtning til at reducere madspild.

Systemet kan udrette sine mirakler ved at tilsætte kold fordampet vand på lageret og derved sænke temperaturen samtidig med at fugtigheden holdes oppe. I Brogaards tilfælde ligger fugtigheden stabilt på 99 % i lager perioden.

ML System har endvidere udviklet en energivenlig løsning på udfordringen.

- Vi har specialudviklet et luftbefugtningssystem til kølelagere med en speciel dyse, der kun giver 0,75 L/t, og som holder luftfugtigheden helt oppe på 99%. Den høje luftfugtighed sikrer, at vand, vitaminer, saft og kraft forbliver i produkterne, som samtidig bevarer vægten, siger Martin Gordon Andersen fra ML System.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08