23948sdkhjf

Haldor Topsøe vil booste grønt brændstof-konsortium

Kredsen af partnere i lowcarbfuels.dk, der søger at bringe produktion af bæredygtige brændstoffer til fly og skibe frem til kommercialisering, bliver udvidet.

Haldor Topsøe træder nu ind i parnerskabet, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse. 

- Vi er glade for at være inviteret ind i dette projekt, hvor vi kan bidrage med vores kompetencer omkring udvikling af grønne brændsler til både fly, skibe og lastbiler. Sammen med de øvrige partnere kan vi sætte skub i udviklingen af grønne brændsler og forhåbentlig styrke Danmarks position på området, siger Kim Grøn Knudsen, der er Chief Strategy & Innovation Officer hos Haldor Topsøe.

Partnerskabet i lowcarbfuels.dk:

  • AAU, Steeper Energy, Crossbridge Energy A/S, DLR, IFPEN, Alfa Laval, Mærsk, GreenFuelHub, SkyNRG, Aalborg Airport, Billund Airport, Aarhus Airport, DCC/Shell Aviation, Port of Aalborg, Port of Aarhus, Cowi, Energy Cluster Denmark og Haldor Topsøe.
  • Projektet er støttet af Innovationsfonden med over 30 mio. kroner. Grundteknologien, hydrothermal liquefaction (HTL), er under demonstration i Norge, og projektet bygger videre på den indsats ved at fokusere på selve raffineringsprocesserne og de færdige brændstoffer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08