Danfoss i milliardfusion med tysk familiekoncern
Semikron og Danfoss Silicon Power offentliggjorde tirsdag en fusion med henblik på at skabe en fælles virksomhed, der er specialiseret i powerelektronik med fokus på effektmoduler.
Det nye Semikron-Danfoss får 3.500 specialister i powerelektronik, og fusionen skal sikre markante investeringer, der kan bane vejen for grøn vækst og en mere bæredygtig, energieffektiv og dekarboniseret fremtid.
Ser muligheder i elektrificering
Og det fusionerede selskab ser store muligheder. I fremtiden bliver elektricitet den vigtigste energikilde. Effektmodulet er en kernekomponent indenfor elektrificering. Effektmodulet består af halvledere, der gør det muligt at konvertere og styre den elektriske strøm.
Efterspørgslen på e-mobilitet forventes at stige med 30 procent hvert år over de kommende år, og derfor forventer Semikron-Danfoss et enormt vækstpotentiale inden for effektmodulern som kernekomponent i både elbiler og ladestationer.
Industrimotorer forbruger 50 procent af den elektriske energi i verden, og kun 20 procent af disse motorer er hastighedsstyret. Dette efterlader et stort uudnyttet potentiale til at forbedre energieffektiviteten og reducere CO2-udledningen. Effektmodulet er en kernekomponent i forhold til at styre hastigheden i alle former for elektriske motorer.
Efterspørgslen på effektmoduler øges også i takt med den globale omstilling, der sigter mod at erstatte fossile brændstoffer med grøn energi. Effektmodulet er ligeledes kritiske i alle solcelleanlæg og vindmøller, til konvertering af strøm til elnet og lagring af energi.
Semikron-Danfoss bygger på en stærk kerneforretning indenfor industrielle applikationer samt en fælles ambition om at skabe en ledende position indenfor effektmoduler til bilindustrien. Semikron-Danfoss vil være trendsætter og drive teknologiskiftet indenfor siliciumkarbid-løsninger til både industri- og e-mobilitets applikationer.
Vil fordoble forretningen på fem år
Danfoss-koncernen er majoritetsejer i det nystiftede fælles selskab, der ligeledes består af de nuværende ejerfamilier af Semikron.
Den nye fælles virksomhed Semikron-Danfoss vil blive ledet af ét fælles ledelsesteam. Den fælles forretning ledes således på vanlig vis med opretholdelse af eksisterende produktionsfaciliteter, kunde- og leverandørforhold samt distributionskanaler.
Semikron-Danfoss beholder de to hovedlokationer i Nürnberg og Flensborg, Tyskland. De nuværende fabrikker og salgskontorer i Semikron og Danfoss Silicon Power fortsætter driften som hidtil.
Danfoss’ koncernchef Kim Fausing siger:
- Det nye Semikron-Danfoss bygger på et stærkt og langsigtet partnerskab og mere end 90 års kombineret lederskab indenfor effektmoduler, innovation og teknologi. Med elektrificering som drivkraft for den grønne omstilling sigter Semikron-Danfoss mod at blive kundernes foretrukne dekarboniserings-partner. Vi har den passion, de kompetencer og de teknologier, der skal til for at kunne mere end fordoble vores forretning de næste fem år.
Semikrons koncernchef Karl-Heinz Gaubatz tilføjer:
- Dette er virkeligt et spændende øjeblik. Gennem tætte, tillidsfulde samtaler i løbet af de seneste måneder har vi fastslået, at Semikron og Danfoss er et unikt match med komplementerende produktprogrammer, stærke teams og fælles værdier. Ved at kombinere Semikrons ekspertise som pioner inden for halvleder-teknologi og mere end 70 års erfaring med innovationsevnen i Danfoss-koncernen og Danfoss Silicon Power er vi ideelt positioneret til at blive en af de stærkeste spillere inden for powerelektronik.