23948sdkhjf

Mogensen i rummet kalder på flere ESA-penge fra Danmark, mener DI

Nyheden om, at den danske astronaut Andreas Mogensen skal på en ny mission på den internationale rumstation, bringer stor glæde hos Dansk Industri, der forudser stor interesse for udforskningen af rummet.

Det siger DI i en pressemeddelelse.

- Andreas Mogensen har imponeret os alle siden hans første tur ud i rummet i september 2015. Han har været en fantastisk rollemodel for unge og en enestående ambassadør for de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser, siger Mikkel Haarder, der er underdirektør i DI.

ESA's generaldirektør Josef Aschbacher annoncerede i dag på Uddannelses- og Forskningsministeriets rumkonference på DTU, at Andreas Mogensen skal på et seks måneders ophold i den internationale rumstation (ISS) i andet halvår 2023. 

Holdningen hos DI er, at Danmark bør investere mere i ESA og på den måde understøtte den danske rumindustri i en tid, hvor den globale industri er i hastig vækst.

- Rumforskning drejer sig ikke blot om vores forståelse af universet men i meget høj grad også om, at vi her på Jorden kan skabe bedre løsninger, højere vækst og gode arbejdspladser ved hjælp af den teknologi, som udvikles til rummet, siger Mikkel Haarder.

Danmarks bidrag til ESA er på 225 millioner kroner om året. Det svarer til 0,8 procent af ESA's samlede budget. Ifølge beregninger tjener industrien de penge hjem fire gange.

- Vi satser alt for lidt på at være med i udviklingen af nye og banebrydende rumteknologier, som udvikles inden for rumforskning, så DI foreslår, at politikerne fordobler Danmarks investeringer i det europæiske rumsamarbejde. Her og nu investerer vi under halvdelen af niveauet i vores nabolande i Norge, Sverige og Tyskland. Vi ved, at pengene kommer mange gange tilbage, og at det giver en stor gevinst for Danmark i form af ny forskning, ny teknologi samt ny og bedre opgaveløsning, siger Mikkel Haarder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094