23948sdkhjf

Jysk leverandør i norsk partnerskab om bud på system til ambulancer og lægebiler

Den aarhusianske softwareleverandør Systematic vil byde på et nyt journalsystem til de fem danske regioners ambulancer og lægebiler, der forventes at komme i udbud i 2023.

Derfor har virksomheden allerede nu indledt samarbejde med norske Bliksund, som står bag den præhospitale løsning, der bruges i norske helikoptere og ambulancer.

Det oplyser Systematic i en pressemeddelelse.

- Bliksunds system fejede alle konkurrenter af bordet, da alle Norges regioner i 2019 skulle have et nyt journalsystem til præhospitalsområdet. Løsningen er udviklet i tæt dialog med ambulancepersonale og den scorer topkarakterer i både evnen til understøtte de præhospitale arbejdsgange, brugervenlighed, og teknologi, fortæller salgsdirektør Henrik Jespersen fra Systematic.

Får det præhospitale med

Systematic står bag det danske, elektroniske patientjournalsystem (EPJ) Columnca CIS, der anvendes i de tre vestdanske regioner i og borgerjournalsystemet Cura til plejesektoren i de danske kommuner.

Derudover har virksomheden leveret en række løsninger til Rigspolitiets køretøjer og administration.

O det norske samarbejde betyder, at Systematics tilbud til sundhedsvæsnet i både ind- og udland udvides til også at omfatte det præhospitale område.

- At tilføje en præhospitalsløsning til vores Columna suite er en vigtig brik i vores mål om at understøtte et sammenhængende sundhedsvæsen. Behandlingen af en tilskadekommen eller akut syg patient begynder allerede i ambulancen eller helikopteren, og det er her de første informationer om patientens tilstand og behandling registreres og sendes til hospitalet. Dermed kommer vores Columna løsning til at understøtte behandling af borgere allerede fra skadesstedet, ambulancetransporten, modtagelse og under hele indlæggelsen og til en evt. efterfølgende pleje og genoptræning i kommunalt regi, forklarer Henrik Jespersen.

Fakta om udbuddet

De danske regioner er i gang med forberedelsen af et udbud af en digital præhospital patientjournal (PPJ) med tilhørende vedligehold og support, som skal anvendes i ambulancer, akutlægebiler, akutlægehelikoptere, AMK-vagtcentraler (Akut Medicinsk Koordinering) og på hospitalerne i alle regioner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094