23948sdkhjf

Sådan kom dansk lyd ind i Kina

Siden 2010 har Netværk for Dansk Lydteknologi og dets medlemmer forberedt sig på den kinesiske udfordring, og derfor står dansk lydteknologi stærkt både som branche og som forskningsklynger.
De fleste af verdens højttalere produceres i Kina, men meget af den viden og teknologi, som ligger bag, har et dansk aftryk.

Det skyldes blandt andet, at Netværk for Dansk Lydteknologi siden 2010 har arbejdet målrettet med fokus på det kinesiske marked, hvilket blandt andet har resulteret i en stor respekt for dansk lydteknologi fra kinesisk side.

- Danske virksomheder og universiteter er forbilleder for lydteknologi. Det er både samarbejder med kommercielle aktører, men også forsknings og udviklingssamarbejder med de danske universiteter, man ønsker, fortæller Rasmus Duong-Grunnet, IT-rådgiver ved Innovation Centre Denmark under Udenrigsministeriet i Shanghai.

Mulighederne øges
Som det seneste eksempel er det lykkes for den bare tre mand store virksomhed iCapture at skabe forbindelse til to kinesiske giganter i form af TCL, som producerer for SONY, Samsung og IKEA, samt markedets helt store aktør, GuoGuang Electric Co. Ltd (GGEC), der er en af verdens største højttalerproducenter med mere end 60 år i audiobranchen og med udviklings- og produktionsopgaver for en lang række hverdagskendte mærker som for eksempel Panasonic, Dali, JBL/Harman/Infinity og Logitech.

Og spørger man Rasmus Duong-Grunnet er udviklingen langt fra toppet.

- Der er ingen tvivl om, at forsknings- og udviklingsmuligheder i og med Kina vil øges markant i de kommende år, siger han.

Tidslinje: Dansk lyds vej til Kina – måned for måned

Maj 2010: En delegation på 10 personer fra Chinese Audio Industry Association besøger Danmark, hvor de møder en række medlemmer fra Netværk for Dansk Lydteknologi. Mødet i Shanghai var arrangeret som et samarbejde mellem Invest in Denmark og Innovation Centre Denmark, der begge hører under Udenrigsministeriet. Ved mødet i maj måned bliver den gensidigt forpligtende samarbejdsaftale underskrevet. Den omfatter blandt andet, at begge parter skal overholde gældende internationale og nationale love.

Oktober 2010: Som en opfølgning på samarbejdsaftalen og mødet i maj måned er der en række aktiviteter på kinesisk grund. Flere af dem i forbindelse med verdensudstillingen i Shanghai. En række danske virksomheder, blandt andet LOUDSOFT, G.R.A.S., RTX Telecom, GN Resound, deltager.

Juni 2011: Den anden kinesiske delegation i Danmark. Deltagelse af 25 virksomheder, repræsentanter for Ministeriet for Industri & Informat...rskere og virksomhedsejere tager på besøg i området. Delegationen består af Loudsoft, iCapture, G.R.A.S, Pascal Audio og Bruel & Kjær samt forskerne Arnold Knott og Jan Larsen (DTU) og Søren Holdt Jensen og Dorte Hammershøi (AAU). Fra Dansk Lydteknologi deltager Flemming Madsen og fra Innovationscentret i Shanghai, Rasmus Duong-Grunnet.

Februar 2012: Jan Larsen og Flemming Madsen fra sekretariatet for Netværk for Dansk Lydteknologi besøger Shanghai, Nanjing og Guangzhou for at følge op på Huadu distriktets planer om etablering af ’City of China’s Audio Industry’ samt udbygge kontakterne til firmaer og universiteter.

April 2012: En tredje kinesisk delegation i Danmark med deltagelse af 27 repræsentanter for kinesiske virksomheder samt regeringerne i Guangzhou & Huadu distriktet. Invest in Denmark, Netværk for Dansk Lydteknologi og flere af de danske virksomheder fortsætter dialogen med den kinesiske delegation om etablering i Danmark, samarbejde og produktudvikling.

Kilde: Netværk for Dansk Lydteknologi

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078