23948sdkhjf

Russisk oligark fjernes fra ejerkredsen hos dansk distributør

Den danske IT- og elektronik-distributør, EET, har den russiske oligark Mikhail Fridman i ejerkredsen, men ikke meget længere. Det skriver Finans.dk.

Mikhail Fridman, der personligt skulle være god for omkring 70 milliarder kroner, er medstifter til russiske Alfa Group, der blandt andet står bag Ruslands største privatejede bank, Alfa Bank.

Tilbage i 1990'erne var Mikhail Fridman blandt de russiske oligarker, der hjalp daværende præsident Boris Jeltsin til genvalg i 1996.

Den gruppe rammes nu af de hårde sanktioner fra EU.

Den russiske oligark er blandt ejerne af Pamplona Capital Management, der har en ejerandel i EET Group.

- Det er klart, at det er uholdbart at have en sanktioneret person i ejerkredsen. Det er uacceptabelt, hvilket vi også har meddelt Pamplona. Han skal ikke være ejer af EET, og derfor er alle forbindelser droppet, og vi får nye ejere med virkning fra denne uge. Det betyder, at vi fremadrettet bliver amerikansk ejet, siger Søren Drewsen, CEO for EET Group, til Finans.dk.

Ifølge cvr.dk ejer Mikhail Fridman 29,24 procent af EET Group, der ifølge det senest offentliggjorte regnskab i 2020 omsatte for godt 2,3 milliarder kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078