23948sdkhjf

Ultralokal vejrmåler henter stort millionbeløb til at udvide forretningen

Danske FieldSense har via en seed-runde hentet frisk kapital til selskabet.

Runden blev anført af Danish Agro med Rockstart og Pajbjergfonden som medinvestorer og sender 21 millioner kroner i kassen hos Fieldsense.

Med den nye kapital vil Fieldsense iværksætte, hvad de selv betegner som "aggressiv ekspansion" og kigger mod tyske, engelske og polske landmænd.

Om Fieldsense:

  • Etableret i 2015 som et spin-out fra Aarhus Universitet.
  • FieldSense måler vejret på over 1700 lokationer med trådløse og solcelledrevne vejrstationer.
  • Skaber ultralokale vejrmeldinger til især landmænd.
  • Beskæftiger 15 medarbejdere fra kontoret i Aarhus.
  • Opererer i Danmark, Tyskland, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland og Litauen.

- Vores plan er at styrke vores position i Tyskland, som er et af vores absolutte nøglemarkeder. Derudover kigger vi mod Polen og England, som er de næste lande, vi ønsker at ekspandere til. Efterspørgslen på hyperlokale vejrdata er der allerede, og denne investering giver os mulighed for at imødekomme den efterspørgsel, siger John Smedegaard, administerende direktør for Fieldsense, til virksomhedens hjemmeside.

Særligt den nye investor Rockstart hilses velkommen i kredsen, da kapitalfonden specialiserer sig i agrifood, energi og nye teknologier.

- Vores nuværende investorer er vigtige agro-organisationer og knytter os tæt sammen med et fantastisk netværk af landmænd. Rockstart bringer en masse nye perspektiver til bordet, men især er deres ekspertise inden for Agtech skalerbarhed virkelig nyttig for os på det nuværende stadie af vores rejse, siger John Smedegaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078